Gündem '15 bin TL'yi ben sana vereyim oğlumu geri ver'

'15 bin TL'yi ben sana vereyim oğlumu geri ver'

Paylaş
'15 bin TL'yi ben sana vereyim oğlumu geri ver'

Grizu faciasına oğlunu kurban veren anne Gülderen Kurt yapılan teklife “Ben sana 15 bin lira vereyim. Oğlumu geri getir” diye tepki gösterdi

Bursa’da Bükköy Madencilik’e ait maden ocağında 10 Aralık’ta meydana gelen grizu patlamasında 19 işçi ölmüştü. Maden 6 ay kapatılmıştı. Facia sonrası Bükköy Madencilik’in sahibi Nurullah Ercan ortalıktan kaybolurken, üç sorumlu müdür tutuklanmıştı. Nurullah Ercan geçen cuma savcıya ifade verdikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Nurullah Ercan’ın savcılıkta “68 yaşındayım. Şeker ve tansiyonum var. Tutuklanırsam ailelere yardım edemem” dediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARINA İŞ GARANTİSİ

Nurullah Ercan, önceki gün gazetelere verdiği ilanda ölen her işçinin ailesine 23 Aralık’tan itibaren 15’er bin TL yardım yapacağını duyurdu. Ancak bu ödemenin toplu mu taksitle mi olacağını açıklamadı. Nurullah Ercan ilanda işçilerin çocuklarının eğitim ihtiyacını karşılayıp, şirketlerinde iş vereceğini de vaad etti. Nurullah Ercan’ın ilanlı para teklifine ölen işçilerin aileleri sert tepki gösterdi.

‘SENİN PARANA İHTİYACIMIZ YOK'

Faciada yaşamını yitiren Şenol Kurt’un eşi Ayfer Kurt, “Henüz bir yaşına girmeyen oğlumun babası, benim ise canım olan Şenol’umu elimizden aldılar. Bu teklif çok komik” dedi. Şenol Kurt’un annesi Gülderen Kurt ise “Ben ona 15 bin lira vereyim, oğlumu geri getirsin. Onun vereceği paraya ihtiyacımız yok. Ben gelinime ve torunuma bakarım” diye konuştu.

Haberin Devamı