Gündem 2 kilometrelik horon halkası

2 kilometrelik horon halkası

Paylaş
2 kilometrelik horon halkası

Rize'de, yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile 2 bin 150 metre uzunluğunda dev horon halkası kuruldu

Rize ve çevre illerden gelerek horon halkasına katılan binlerce kişi doyasıya horon oynadı. Horon halkası, Rize 2'inci Noteri tarafından 2 bin 150 metre olarak tescil edildi.

Rize Turizm Derneği ile Valilik ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği dev horon halkası için Rize ve ilçeleri ile Ordu, Trabzon ve Artvin'den gelen binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu.

Horon halkasına, aralarında öğrenci, polis, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, doktor, hemşire, halk oyunları ekipleri ile genç yaşlı, 7'den 70'e yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

30 HOPARLÖRDEN MÜZİK YAYINI YAPILDI

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan horon halkası ile el ele tutuşan binlerce kişi Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerini takip ederek yeniden Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu. 200 kişinin görev aldığı organizasyonda belli aralıklarla konulan 30 hoparlörden kemençe çalınarak müzik yayını yapıldı.

Horonun startı Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik'in katılımı ile verildi. Zaman zaman kopmaların yaşandığı 2 bin 150 metrelik horon halkası 1 saat 30 dakikada oluşturulabildi.

HORONDA KENDİNDEN GEÇTİ

Horon halkasına katılan 66 yaşındaki Recep Yılmaz adlı kişi horon sırasında kendinden geçti. Ceketini çıkarıp yere fırlatan, elindeki şapkasını sallayarak kıyasıya horon tepen yaşlı adam izleyenlerden büyük alkış aldı.

Horon halkasını evlerinden pencerelerinden ve iş yerlerinden çok sayıda vatandaş alkış tutarak izledi. Kurulan horon halkasının uzunluğu ise Rize 2.'inci noteri tarafından tescil edildi.

Bu arada Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için başvuran organizasyon ekibinin, horonun evrensel olmaması nedeniyle ret cevabı aldığı öğrenildi.

Muhammet KAÇAR RİZE-DHA