Ekonomi 35 milyon liralık yatırım

35 milyon liralık yatırım

Paylaş
35 milyon liralık yatırım

Selçuker Gayrimenkul, Konya Selçuklu’da ‘Selçuker Center’ı inşa ediyor

Yaklaşık 35 milyon lira yatırım değerine sahip proje, rezidans bloğu, market alanı, mağazalar, kafe ve restoranlardan oluşuyor. Açılışı ise Ağustos’un son haftası yapılacak.
Selçuklu’nun Konya’nın Etiler’i olduğunu söyleyen Ahmet Selçuker, “Selçuklu Center’la bu bölgeye modern ve farklı bir yapı kazandırmış olduk. Projeyi noktasından, virgülüne kadar mimarlar ve teknik ekiple kendim geliştirdim. Sonuçta da Belediye bize teşekkür etti. Konya’da emsal hakkını kullanmayan ilk müteahhitim. Daha küçük ama Konya’ya ufuk kazandıracak projeyi seçtik” dedi.

KONYA’DA UÇUK RAKAMLAR YOK!

Konya’da gayrimenkul sektörünün hep hareketli olduğunu söyleyen Ahmet Selçuker, “Çünkü kent çok göç çekiyor. Gelen kişiler gayrimenkul arayışına giriyorlar. Alım satım rakamları da düşük olduğu için gayrimenkule hep ilgi var. Konya’da inşaat ekonomisi sağlam bir altyapıya sahip. Çünkü uçuk rakamlar ve egzotik projeler yok” dedi.

AİLELER İÇİN TASARLADI

Konya’da orta ölçekli konut projelerine imza atan Selçuker Gayrimenkul, geçen sene 170 dairelik ‘Piri Reis Konutları’nı yaptı. Evlerin tamamını sattıklarını söyleyen Ahmet Selçuker, “Konya’da yaptığımız en büyük konut projesi bu. İstanbul Yolu’nda yer alıyor. Piri Reis kalfalık projemizdi. Aileler için yaptığımız projede yeşil alanlar ve park gibi sosyal olanaklara yer verdik” dedi.

ÇAYIROVA’NIN YARISI FİNANS ÜSSÜ OLACAK

Ahmet Selçuker, Gebze Çayırova’da 10 bin metrekarelik arsaları olduğunu söyleyerek, “Orada yeni bir proje geliştireceğiz. Arsamız ticari emsalli. İçinde konutlarda olacak. Çayırova’nın yarısı yakın gelecekte finans üssü olacak” dedi.

AHMET SELÇUKER KİMDİR?

1981’de İTÜ’den mezun olan Ahmet Selçuker, ihtisasını Penn State University ABD’de tamamladı. Yaklaşık 15 yıl ABD’de mikroelektronik sanayiinde AR-GE mühendisliği ve yöneticiliği yaptı. Sonrasında 2010’da kurulan Selçuker Gayrimenkul’ün başkanlık koltuğuna oturdu.

Haberin Devamı