Ekonomi 450 milyar dolara ortaklık umudu

450 milyar dolara ortaklık umudu

Paylaş
450 milyar dolara ortaklık umudu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Hindistan ve Bangladeş ziyaretine katılacak kalabalık işadamı heyeti, Hindistan'daki 450 milyar dolarlık altyapı yatırımı için girişimlerde bulunacak

TÜRKİYE'DEN 80 İŞADAMI GİDECEK

Haberin Devamı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 7 Şubat Pazar günü başlayacak ve bir hafta sürecek Hindistan- Bangladeş ziyaretine iş dünyasından kalabalık bir heyetle eşlik edecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile 80 işadamı Hindistan’a gidecek. Hindistan’ın önemli sorunu elektrikte yolsuzluğu engelleyecek bir sayaç geliştiren Türk firması Elektromed, Hintli firma ile ortaklık anlaşması imzalayacak.

KONUT İHTİYACI CAZİP KILIYOR

DEİK bünyesindeki Türk-Hint İş Konseyi, Hindistan’da her iki ülke işadamları ve Cumhurbaşkanı Gül’ün katılımıyla iş konseyi toplantıları düzenleyecek.

Türk-Hint İş Konseyi Başkanı Cefi Kamhi, 2007-2012 dönemini kapsayan 11’inci Kalkınma Planı çerçevesinde 450 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapması planlanan Hindistan’ı, Türk inşaat ve müteahhitlik firmaları için iş potansiyeli en yüksek ülkeler arasında gösteriyor. 1.2 milyarlık nüfusun artan konut ihtiyacı da Hindistan’ın cazibesini artırıyor.

Haberin Devamı