Ekonomi 5 yılda 5 kat fazla uçtuk

5 yılda 5 kat fazla uçtuk

Paylaş
5 yılda 5 kat fazla uçtuk

2002 yılında 2 merkezden 25 noktaya uçuş gerçekleştirilirken, bugün 7 havayolu işletmesi tarafından 8 merkezden toplam 46 noktaya uçuş yapılıyor

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı Murat Ersoy, yazılı açıklamada, 2003 yılı itibariyle ortaya koyulan "her Türk vatandaşı hayatında en az bir kez uçağa binecek" hedefi çerçevesinde, iç hatlarda uçan yolcu sayısının son 5 yılda 5 kat artış gösterdiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Uygulanan bölgesel havacılık politikasıyla birlikte sivil havacılığın köklü bir değişimin içinde olduğunu ifade eden Ersoy, TÖSHİD olarak ortaya konulan irade ve kararlılığın destekçisi olduklarını vurguladı.

Sivil havacılık sektörünün, hızlı ve devamlı gelişme gösteren, ileri teknolojilerin kullanıldığı, ülkeler açısından stratejik önem taşıyan sektörlerin başında geldiğini belirten Ersoy, havacılık sektörünün çevre ülkelerle yapılan işbirlikleri ve ekonomik gelişimi desteklemesi bakımından önemli bir konumda olduğunu, 2002 yılında 2 merkezden 25 noktaya uçuş gerçekleştirilirken, bugün 7 havayolu işletmesi tarafından 8 merkezden toplam 46 noktaya uçuş yapıldığını bildirdi.

Ersoy, geçen yıl sonunda iç hatlarda 50,5 milyon yolcuya ulaşıldığını belirterek, Türkiye’nin yüzde 400’lük büyüme ile iç hatlarda taşınan yolcu sayısını en fazla artıran ülke konumuna geldiğini, Küresel Pazar Araştırmaları raporuna göre ise Türkiye’nin iç hatlarda gelecek 20 yıl içinde en hızlı büyüyecek pazar olarak gösterildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Global ekonomik krizin dünyada hakim olduğu süreçte sivil havacılık sektörünün 28 bin kişiye istihdam yarattığına işaret eden Ersoy, TÖSHİD üyelerinin 2010 yılı toplam sektör cirosunun 5,8 milyar dolar olduğunu bildirdi. Ersoy, TÖSHİD’in bundan sonraki süreçte kitle iletişim araçlarını etkin kullanarak kamuoyunu aydınlatıcı nitelikte sektörel ve kurumsal bilgi akışını sağlayacağını da sözlerine ekledi.