Ekonomi "75 bin kişi online rezervasyonla tatil yaptırdı"

"75 bin kişi online rezervasyonla tatil yaptırdı"

Paylaş
"75 bin kişi online rezervasyonla tatil yaptırdı"

"75 bin kişi online rezervasyonla tatil yaptırdı"

Türk Gezginlerine tatil alternatifleri üretmek üzere 13 yıl önce kurulan Türkiye’nin en büyük tatil portallarından tatilbudur.com’un da sahibi olan Mika Tur’un Genel Müdürü Derya Bülent Kuş “ Poundun euro karşısında değer kaybetmesi , Yunanistan ve İspanya’ya olan rezervasyon talebinin azalması nedeniyle Türkiye’ye yönelme odu” dedi.

Türkiye’de her şart altında tatil yapan bir kitle var. Bu kitlenin tatilden beklentileri neler ?

Her şart altında mutlaka tatil yapan bu kitlenin önceliklerinin başında kaliteli tesislerde konaklayabilmek ve bu tesislerin ekonomik fiyatlarla avantajlı tatil verebilmesi gerekiyor. Tatil yapmak önemli olduğu için ekonomik 2. Plana atılıyor. Zaten tatilin hayatın önemli ihtiyaclarından biri olduğu unutulmamalıdır. Tatil yapan kesimin %30’luk kesimi ise ekonomik anlamda sıkınıt yaşamadan tatil yapıyor.


Mika Tur olarak 2008 ve 2009’u göz önüne aldığınızda 2010’dan beklentileriniz nedir ? 2010, 20092u aratır mı ?

Şirketimiz her yıl 3 kat büyüyerek yoluna devam ediyor. Bu yılın ilk periyodu olan nisan ayına kadar olan sürede gelen talepler de bizi yanıltmadı. Kurban bayramının bu sene tatil sezonuna denk gelmesi nedeniyle ağustos ayı her yıl olduğu gibi en yüksek rezervasyon talebi alınan ay olmayacak. Bu yıl temmuz ayında yüksek talep ile karşı karşıyayız. Tatil yapmak isteyenler temmuz ayında zorlukla yaşayabilirler. Çünkü otellerde yer bulmak çok zor olacaktır. Erken rezervasyon yerlerini satın aldıkları için sıkıntı yaşamayacaklar. Özellikle temmuz ayının son 15 günü tesislerde büyük bir doluluk var. Ama ağustos ayı boş geçicek. Otellerde yer olcak ve ekonomik fiyatlarda tatil yapma şansı yakalanabilecek. Ağustos ayında daha fazla yarım pansiyon tesisler tercih edilecek. Çünkü oruç tutmayı tercih eden tatilciler her şey dahil sistemden yararlanamayacak. Ağustos ayında düşen talebi bayram da kapatacağız. Özellikle 10 eylül haftasında Antalya bölgesi için artış bekliyoruz. Okul ile ilgisi olmayan tatilciler daha ekonomik tatil için tercihini eylül ayında kullanabilirler.

İptal Sigortası Büyük Avantaj

Müşteri memnuniyeti için neler yapıyorsunuz ?

Biliyorsunuz bu yıl erken rezervasyon iptal sigortası gündeme geldi. Misafirlerimizi erken rezervasyon yaptırıp tatillerine 3 gün kala tatillerini iptal hakkına sahip oldular. Tatil erken planlanmasına rağmen geçte olsa iptal edilebiliyor. Bu tatilciler açısından büyük bir avantaj. Turizmle uğraşan herkes müşteri memnuniyeti için çalışıyor, tatilbudur.com portalımızda ki arama motorumuz sayesinde misafirlerimiz Otel – Uçak hatta transferlerini bile evlerinden işyerlerinden kendileri planlayabiliyor. Bu sistemi Türkiye’de uygulayan ilk tur operatörü ve web portalı biz olduk.

Bu yıl erken rezervasyon dönemi 30 mayısta sona eriyor, Hazirandan itibaren tatil yapacak olanlara ne tavsiye edersiniz?

Erken rezervasyon için tarih 30 Mayısta sona eriyor ama haziran ayının 10’una kadar indirimler devam eder. Haziranın ikinci yarısından itibaren tatil rezervasyonu yaptıracak olanlar çok iyi araştırma yapsınlar. Fiyat farklılıklarını iyi takip etsinler. Çünkü aynı oteli her tur operatörü farklı fiyatlara satacaktır. En iyi fiyatı araştırarak bulablirler.

Bu sezon hangi tatil yörelerinin öne çıkacağını ön görüyorsunuz?

Haberin Devamı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Antalya tercih edilen tatil yörelerinin başında geliyor. Bu tercih zaten rezervasyon dönemlerinde de ortaya çıkıyor. Antalya bölgesindeki 5 yıldızlı tesis sayısının fazla olması ve kalite anlamında iyi hizmet veriyor olması bu bölgeyi birinci sıraya taşıyor. Bodrum ve Çeşme Antalya’dan sonra geliyor. Rezervasyonlara bakıldığında Didim’in dikkat çekecek derecede öne çıkan bir bölge olduğu söylenebilir.

1200 Otelle Hizmet Veriyoruz

Mika Tur olarak 2011 ve 2012 yılları için rezervasyon alıyor musunuz?

2011 için taleplerimiz var. Biz artık erken rezervasyon dönemini bir yıl öncesine çektik. Bu sistem ile yurtdışını yakalamaya başladık. Eskiden erken rezervasyonu nisan mayıs ayında yaparken şuan da kasım ayında başlıyoruz. Erken rezervasyon yaptıranlar istedikleri otelde ekonomik avantajlarla istedikleri tarihlerde tatil yapabiliyorlar.

Kaç otel seçeneği ile müşteri karşısına çıkıyorsunuz ?

Türkiye genelinde 1200 otel ile Müşterilerimizin karşısına çıkıyoruz. Hemen her şehirde ve şehir otellerinde de rezervasyon yapıyoruz. Türkiye’nin bir ucundan öteki ucuna kadar otel satıyoruz.

Otel sayısının artması, yurtdışı pazarının daralması ve fiyatların düşmesi ile yurtiçi pazarında ucuz tatil döneminin geldiği söylenebilir mi ?

Bu doğru bir tespit. Ama artık yer bulabilme sıkıntısı başladı. Poundun euro karşısında değer kaybetmesi , Yunanistan ve İspanya’da rezervasyon talebinin azalması nedeniyle Türkiye’ye yönelme oldu. Ciddi bir rezervasyon fazlalığı var. Bu yerli tatilciler için sıkıntılı bir durumken turizmciler açısından sevindirici bir tabloya dönüştü. Dünyada ki kriz tatilcileri etkiliyor. Yabacı turist ekonomik kriz nedeniyle tatilini mayıs haziran ile eylül ekim dönemi için planlamaya başladı.

Yurtdışı seyahatlerinde tatilciler hangi ülkeleri tercih ediyor?

En çok Maldivler tatili satıyoruz. Ayrıca Hırvatistan, Fransa, Çek Cumhuriyeti turlarıda öne çıkan yurtdışı tur tercihleri arasında yer alıyor.

İnternette ki Portalınız aracılığıyla kaç kişi tatil yaptı ?

TatilBudur.com olarak tüm ürünlerimizi online satıyoruz. Tatilciler yurtdışı turlarını, Uçak biletlerini, hatta mavi turları da evlerinden satın alabiliyor. Geçen sene 75.000 Kişi tatilbudur.com sitesini kullanarak tatile gitti. Online rezervasyon tatil sektöründe bu yıl ivme kazandı. Tatilcilerin %15 ila %20 oranında ki bir kesimi internet sitemizden online olarak tatil planlamaya başladılar. Zaten bizde “ Tatil Adresiniz, TatilBudur.com” cümlesini slogan olarak kullanıyoruz.

Haberin Devamı