Gündem 8 kişiyi katletti, 'akıllı değilim' dedi

8 kişiyi katletti, 'akıllı değilim' dedi

Paylaş
8 kişiyi katletti, 'akıllı değilim' dedi

Adana'da ailesinden 8 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla 8 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istenen, Murat Yüksel, “Akıl sağlığım yerinde değil” dedi, IQ'su 100 çıkınca konuştu

Huzurevleri Mahallesi’nde 2 Haziran 2009’da ablası ebe hemşire Nalan Yüksel (40), babası İbrahim Yüksel (64), annesi Günay Yüksel (62), yeğenleri Vedat Yüksel (6), lise öğrencisi Halil İbrahim Kopar (17), ÖSS’ye hazırlanan Arif Kopar (19), kardeşinin eşi Elagül Yüksel (29) ve kardeşi Ali Yüksel’i (33) öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Murat Yüksel Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmada, yeniden akıl sağlığıyla ilgili rapor aldırılması için avukatı aracılığıyla dilekçe verdiğini, kabul edilmesi halinde yine susma hakkını kullanacağını söyledi.

Astsubaylıktan ayrılma Murat Yüksel, mahkemenin rapor aldırılması yöndeki talebini oy birliğiyle reddetmesinin ardından konuşmaya başladı. Murat Yüksel kardeşi Ali ve Elagül’ün kaçarak evlenmelerinin ardından ailesine küstüğünü iddia etti.

Murat Yüksel, Ali’nin ruh sağlığı bozulduğu için eşi Elagül ve çocuklarıyla sorunlar yaşamaya başladığını, kendisinin müdahale etmesi sonucu da Ali’nin kendisine küstüğünü söyledi.

Ailesiyle arasında miras paylaşımı olmadığını iddia eden Yüksek, “Olay günü saat 23.00 sularında evde otururken telefon kartımı değiştirdim. Beni Celal arayıp ‘Çocuklara ulaşamıyorum. Haberin var mı?’ dedi. Ben de düğüne gidecekleri söyleniyordu. Düğündedir, duymuyorlardır’, dedim.

"ÖNCE ANNEMİ ÖLDÜRMÜŞ"

Ardından da Ali’nin bana attığı mesajlar gelmeye başladı. Ali yaptıklarını anlatıyordu. Benim çocuklarımı da öldüreceğini yazıyordu. Ben de babamın evine gittim. Eve gittiğimde Ali başıma silah dayayıp mutfağa götürdü. Yaptıklarını anlattı. Önce annemi öldürmüş.

"MUTFAKTA BANA SIKMAK İSTEDİ"

Nalan’ı da çocukları Arif ve İbrahim ile kendi çocuğu Vedat’ın ölümünü gösterip öyle öldürmüş. En son da babamı öldürmüş. Mutfakta bana da sıkmak istedi. Ama silah tutukluk yaptı. Yeniden mermi sürmek istediği an silahı elinden almaya çalışırken ateş aldı.

Silahı alıp eve gittim. Evimde de o anki ruh halimle biri eşime biri de savcıya olmak üzere 2 mektup yazdım. Ben öldürmedim” diye konuştu.

Mahkeme hakiminin, pantolonunda Arif Kopar’a ait kan izi çıktığı söylenen sanık Yüksel, “Ben annem hariç hepsinin ölüp ölmediğini kontrol ettim. Kan lekesi o yüzden gelmiştir” dedi.

"BEYANINI KABUL ETMİYORUM"

Halil İbrahim ile Arif Kopar’ın babası Celal Kopar, Murat Yüksel’in yalan söylediğini iddia ederek “Beyanını kabul etmiyorum. Ben kendisini 23.45'de aradım. Ben aradığımda çocuklarımın düğünde olduğunu söyledi. Olaydan önceki pazar günü de beni kendisini aradı” dedi.

Öldürülen Nalan’ın kardeşi Selma Doğan da sanığın yalan söylediğini ifade ederek “Ali eniştem rahatsız olduğu için onun telefonunu da Murat Yüksel kullanıyordu. 2 gün önce almıştı. Eşiyle tartışları için de olaydan 3 gün önce o evde kalmaya başlamıştı” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, telefondaki arama ve mesaj kayıtlarının incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Mehmet KAYMAK/ADANA (DHA)

2