Gündem ABD Büyükelçiliği'nden Rakka'da açılan Öcalan posteriyle ilgili açıklama!

ABD Büyükelçiliği'nden Rakka'da açılan Öcalan posteriyle ilgili açıklama!

Paylaş
ABD Büyükelçiliği'nden Rakka'da açılan Öcalan posteriyle ilgili açıklama!

ABD Büyükelçiliği, Rakka'daki Öcalan posterleriyle ilgili açıklamada bulundu. Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, 'Öcalan, saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir." ifadeleri kullanıldı.

Önceki gün, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, Rakka’da PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posterini asarak Rakka’nın kurtarılmasının kutlanmasına yönelik soruya yanıt vermekten kaçınarak “SDG ile çalışıyoruz. Onları destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu açıklamaya tepki göstererek, "Rakka'da teröristbaşının posterini asmışlar, bunu Amerika nasıl izah edecek. İnanmıyoruz, yanımızda değilsiniz. Yanımızda olsanız bunu yapmazsınız. Dürüst değiller. Ondan sonra kalkıp bizden zaman zaman talepte bulunmasınlar." açıklamasını yapmıştı.

Dün gündem oluşturan karşılıklı ifadelerin ardından bugün de ABD Büyükelçiliği'nden açıklama geldi. Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, 'Öcalan, saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir." ifadeleri kullanıldı.