Futbol Abdullah Avcı: Arda, ikinci turda bizimle birlikte olacaktır
Paylaş
Abdullah Avcı: Arda, ikinci turda bizimle birlikte olacaktır

UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu'nda Burnley'i konuk edecek olan Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı ve takım kaptanı Emre Belözoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu

UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu ilk maçında Premier Lig ekiplerinden Burnley'i konuk edecek olan Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı ve takım kaptanı Emre Belözoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Avrupa kupalarında ve ligde yer alan takımlara başarılan dileyerek konuşmasına başlayan Abdullah Avcı, "Umarım kazanarak başlarız. Rakibimiz de buradan güzel anılarla ayrılır. Burnley, son 50 senede ilk kez Avrupa kupalarına katılıyor.

Haberin Devamı

Son 3 sezondur Premier Lig'de oynuyorlar. Tipik bir İngiliz takımı. Benzer yönlerimiz var. Hocaları 6 senedir çalışıyor. Ligin en az gol yiyen takımlarından bir tanesi.

Doğrudan oyunu çok fazla deneyen, kenardan isabetli ortalar yapabilen, 4-4-2 ve 4-2-3-1 düzeninde oynayan, fizik kalitesi yüksek ve az pas yapan bir takımla mücadele edeceğiz.

Uluslararası arenada her takımın iyi planı olduğu için kolay değil ama biz de 5 senedir Avrupa kupalarında adım adım ilerliyoruz. Bu sene öncelikli hedeflerimizden biri gruplara kalabilmek. Son 2 senedir kovaladığımız tüm kulvarlarda sonuna kadar gitmek ve başarılı olmak" diye konuştu. "İLK KEZ BİR

'İNGİLİZ TAKIMIYLA KARŞILAŞACAĞIZ'

Planlı bir şekilde hazırlandıklarını belirten Avcı, "Beşinci senedir Avrupa kupalarına katılıyoruz. Bir kulübün gelişimi adına son derece önemli mesafeler kat ediyoruz.

Haberin Devamı

Hollanda, İspanya, Belçika ve Bulgaristan takımlarıyla karşılaştık. Oyun anlamında ve diğer ülke futbollarını tanıma adına önemli gelişim sağladı. İlk kez bir İngiliz takımıyla karşılaşacağız. Canlı izlettirdik ve analizlerini yaptık. Değişik kültürlerle karşılaşmak, cebimize bir çok şey koyuyor.

Bir takımın olumlu yönleri varsa olu diye konuştu.

DHA