Gündem Açlığa dört gün mola

Açlığa dört gün mola

Paylaş
Açlığa dört gün mola

İşçi ve memur konfederasyonları, hükümete 'TEKEL işçilerinin sorununu 26 Ocak'a kadar çözün' çağrısı yaptı. TEKEL işçileri de açlık grevine 26 Ocak'a kadar ara verdi

39 GÜNDÜR ANKARA’DALAR

Haberin Devamı

TEKEL özelleştirilince işlerini kaybeden ve başka kamu kurumlarına kadrolu geçiş hakkı isteyen 12 bin işçi geçen ay Ankara’da oturma eylemi başlatmıştı. TEKEL işçileri 4 gün önce de eylemlerini Türk-İş binasında açlık grevi ve ölüm orucuna dönüştürmüştü. İşçilerin direnişi dün 38’inci gününe girerken, açlık grevindeki 4 işçi rahatsızlanınca ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

‘ÖLMEK VAR, DÖNMEK YOK’

Rahatsızlanan işçilerden biri daha önce ‘ölüm orucuna başladığını’ ifade eden Abdurrahman Turanç’dı. Abdurrahman Turanç hastanedeki kontrollerinin ardından taburcu edildi ve arkadaşlarının yanına döndü. Fenalaşmasına rağmen aldığı karardan geri adım atmayan Abdurrahman Turanç, “Ölmek var dönmek yok” dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, TEKEL işçilerinin sorununun çözümü için önceki gün Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ile görüştüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

6 KONFEDERASYON DEVREDE

Dün de işçi ve memur konfederasyonlarının (Türk-İş, DİSK, Hak-İş, Memur-Sen, Türkiye Kamu- Sen, KESK) başkanları 4/C (TEKEL işçilerinin itiraz ettiği geçici işçi statüsü) uygulamasına karşı ortak mücadele kararı aldı. Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, konfederasyon başkanlarının hükümetle olan görüşmelerini kolaylaştırmak için açlık grevine 26 Ocak Salı gününe kadar ara verdiklerini açıkladı.