Gündem Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ile Semih Özakça gözaltına alındı

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ile Semih Özakça gözaltına alındı

Paylaş
Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ile Semih Özakça gözaltına alındı

OHAl kapsamında KHK ile görevlerinden ihraç edilen ve işlerine dönmek amacıyla yaklaşık 75 gündür açlık grevi yapan araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça gözaltına alındı

Ankara'da Kızılay/Yüksel Caddesi'nde başlattıkları açlık grevine İçel Sokak'taki evde devam eden akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için Ankara Cumhuriyet başsavcılığı tarafından yakalama kararı verdi.

İçel Sokak'daki eve gelen polisler sokağın girişi ve çıkışlarını tuttu. Evde arama yapan polisler Gülmen ve Özakça'yı gözaltına aldı.
Engel olmaya çalışan avukatlar Ebru Timtik ve Ayşegül Çağatay ile Özakça'nın eşi Esra Özakça da gözaltına alındı.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz Gülmen Özakça'nın evine gelerek yetkililerden bilgi aldı.



Gülmen ve Özakça sağlık kontrolünün ardından Emniyete götürüldü.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ


CHP Genel Başkanı Kemal Klııçdaroğlu gözaltılardan sonra Twitter hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu açıklamasında; "Hükümet, kanunsuzluklara karşı hakkını arayan herkesi tehdit olarak gördüğünü, açlık grevi yapan 2 gencimizi gözaltına alarak kanıtlamıştır. KHK'ler ile işlerinden olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın çok geç olmadan görevlerine iade edilmelerini diliyorum." dedi.

ANKARA'DA SERT MÜDAHALE


Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine dönmek için açlık grevi yapan araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın, terörle mücadele ekiplerinin evlerine baskın yaparak, gözaltına alınmalarını protesto etmek için bir araya gelen gruba polis müdahale etti.


MİLLETVEKİLLERİNDEN OTURMA EYLEMİ


Ankara'nın Çankaya İlçesi'ndeki Yüksel Caddesi'nde, protesto için bir araya gelen gruptan 4'ü kadın 11 kişi gözaltına alındı.



Polis ekipleri, İnsanlık Anıtı etrafına barikat çekerken; CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar da İnsan Hakları Heykeli önünde oturma eylemi başlattı.