Ekonomi AESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan: Bağkur yapılandırması 36 aydan 72 aya çıkmalı

AESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan: Bağkur yapılandırması 36 aydan 72 aya çıkmalı

Paylaş
AESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan: Bağkur yapılandırması 36 aydan 72 aya çıkmalı

Başkan Selahattin Çetindoğan; “82 meslek odasının bulunduğu Aydın’da, esnafa kurslar açıyoruz. Kendimizi geliştirmezsek, AVM’ler karşısında daha da kötü duruma düşeriz. Denetim konusunda belediyeler yetkili ama fiyatları belirleyen ve izni veren biziz. Yani ters bir durum” dedi

SIKINTIMIZ DENETİMSİZLİK


Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin… 2014 yılından beri bu görevi yürütüyor. Selahattin Bey; aynı zamanda 1993 yılından beri de Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı. Bu sektörde bir de işyeri var. Selahattin Başkan; “ Aydın’ın nüfusu ilçelerle birlikte 1.1 milyon. İlçeler dahil 82 tane odamız ve kayıtlı 50 bin üyemiz var. Kaçak çalışanlar da var. En büyük sıkıntımız denetimsizlik” diyor.


TEKNOLOJİYE UYMALIYIZ


Selahattin Başkan; “30 bin lira faizsiz kredi verdiler. Gariban esnaf yine dışarıda kaldı. Esnaf olarak biz de kendimizi yenilemeliyiz. Teknolojiye ayak uydurmalıyız. Bu konuda kurslar açıyoruz. Ancak esnaf bu tür toplantılara gelmeyi sevmiyor. Biz kendimizi geliştirmezsek, AVM’ler karşısında erimek zorunda kalırız. Esnafın ekonomik durumu gittikçe kötüleşiyor” dedi.


VERGİ YÜKÜ AĞIR


Selahattin… “Fiyat belirleme yetkisi bizde, ancak bunun uygulanıp, uygulanmadığını denetlemek belediyede. Yani bizim yetkimiz yok. Bağ Kur primleri çok yüksek. En az 15 kere yapılandırıldı, ancak gücümüz olmadığı için, bunu ödeyemedik. Bunun 36 ay yerine 72 aya çıkarılması gerek. Üzerimizde çok büyük vergi yükü var. % 18’lik KDV yüksek, bu yüzden çoğu yerde fiş alınmıyor. Biz ortadireğiz, bu yıkılırsa sistem çöker” dedi.

Haberin Devamı