Dünya Afrika'da mülteci dramı

Afrika'da mülteci dramı

Paylaş
Afrika'da mülteci dramı

Uluslararası yardım örgütleri, Somali'deki savaş ve kuraklık nedeniyle rekor sayıda insanın sınırdan Kenya'ya sığındığını açıkladı

Somali'deki çatışmalar birçok kişiyi Kenya sınırına geçmeye zorlarken, şiddetli kuraklık ve gıda fiyatlarındaki artış, ülkede hayatı iyice zorlaştırmış durumda. Bu durumda pek çok kimse çareyi komşu Kenya’ya sığınmakta buldu.

Haberin Devamı

Save The Children adlı çocuklara yardım örgütüne göre, Dadaab mülteci kampına her gün 8 yüzü çocuk bin 300 kişi geliyor. Bu yıl kampa gelenlerin sayısı iki katına çıktı. Yardım görevlileri yetersiz beslenme nedeniyle çocukların bitap durumda olduklarını söylüyor.

Yardım ekipleri, kuraklığın birkaç ay daha sürmesinin beklendiğine, bu nedenle zaten aşırı kalabalık olan kamptaki koşulların daha da ağırlaşabileceğine dikkat çekiyor. Şimdiye kadar kamptaki yığılmayı ve mültecilerin başka noktalara nakledilmesi yönündeki çabalar sonuçsuz kaldı.

ÇOCUKLARIN ÇOĞU HİÇ AŞI OLMAMIŞ

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü Medecins Sans Frontieres, kampa gelenlerin çoğunun sağlığının iyi olmadığını belirtti. Örgüte göre kampa gelen çocukların yarısı hayatlarında hiç aşı olmamış.

Haberin Devamı

350 BİN KİŞİ KALIYOR

Üç yerleşim biriminden oluşan Dadaab, dünyanın en büyük mülteci kampı olarak biliniyor. Kampta 350 binden fazla kişi kalıyor.