Tamer Heper Ağır cezaya başvurun
HABERİ PAYLAŞ

Ağır cezaya başvurun

Haberin Devamı

Bir telefon operatöründen telefon ve görüşme ücreti geldi. Oysa ben böyle bir alışveriş yapmadım. Sözleşmeye baktım benim adım ama imza benim değil. Benim adım kullanılarak hat ve telefon alınmış, bir güzel de borçlanılmış. Savcılığa başvurdum, benim imza örneğimi aldılar ama alırken buna benzer imzası at bakalım dediler. Aradan zaman geçti, bu imza sana ait deyip bana bir karar gönderdiler. Ardında da 15 gün içinde ağır cezaya başvur yazıyor. Ben yeterince masraf yaptım. Bir masrafa daha katlanamam. Sonra ağır cezada ne yapacağım? Bana ne tavsiye edersiniz? V.K.


Sizin olayınızın iki cephesi var. Birinci cephesi sizin başvuruda bulunduğunuz ceza cephesi. Sizin imzanız taklit edilerek bir alışveriş yapılmış. Elbette bu suç. Ancak sahte imzaya benzer imza at demek de yanlış. Hatta sizi yanlış yönlendirdikleri için bir başka suç işlenmiş. Oysa imza karşılaştırması yapılması için sizin mutad imzanız alınır ve sahtesi ile karşılaştırılır.

[[HAFTAYA]]

Bu karşılaştırmalarda sadece imzalar birbirine benziyor mu diye bakılmaz. Kalemin bastırma derinliği, harflerin başlama ve bitiş tarzları, başlama noktası ile bitiş noktalarındaki derinlikler ve bunun gibi noktalar incelenir. Bu bir uzmanlık işidir ve teknik cihaz ve özel ilgiyi gerektirir. Dolayısı ile inceleme, iki yazıyı yan yana koyup benziyor mu diye bakılmaz. Bu safhada size ağır cezaya başvur denilmiş. Çünkü savcılık takipsizlik kararı vermiş. Takipsizlik kararlarına karşı ağır ceza mahkemesine itirazda bulunulabilir. Benim tavsiyem itirazınızı yapın. Bunun masrafı da yok. Mademki hakkınız var niye kullanmayacaksınız ki? İkinci bir hukuki işlem imkanı var. Bu da menfi tespit davası açmak. Bu dava “Benim bir borcum yok, bunu tespit et” anlamında bir davadır ki bunu da açmanızı tavsiye ederim. Kazandığınızda masrafları (ki burada ağırlıklı olarak masraf bilirkişi ücretidir) karşı taraf karşılayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder