Gündem 'Aile Hekimi' çetesi yakalandı

'Aile Hekimi' çetesi yakalandı

Paylaş
'Aile Hekimi' çetesi yakalandı

İstanbul ve Antalya'da kendilerini 'aile hekimi' olarak tanıtarak girdikleri evlerin sahiplerini ilaçlı iğneyle bayıltıp eşyalarını çalan 5 kişi yakalandı

Daha önce İstanbul’da medikal ürün satan şirkette birlikte çalışan şüphelilerin, işi bırakıp bu yöntemle soygunlar yapmaya başladığı belirlendi.

Antalya’nın Muratpaşa İlçesi’nde geçen ay ev kadını Selma Gül, kendilerini ’aile hekimi’ olarak tanıtan takım elbiseli iki kişinin yaptığı iğneyle bayıltıldı. Gül, kendine geldiğinde ziynet eşyası ile evdeki dizüstü bilgisayarının çalındığını farketti.

Polisin günler süren takip sonunda yakaladığı 40 yaşındaki Mehmet Ö. ve 33 yaşındaki İdris İ., mahkemece tutuklandı. Aynı günlerde, İstanbul’da da girdikleri evlerde 9 kadının eşyasını çalan Hamza K., Mehmet G. ve Cem E. yakalandı.

İki olaydaki şüphelilerin aynı çetenin üyeleri olduğu ortaya çıktı. Daha önce aynı şirkette çalışan şüphelilerin işi bırakıp bu yöntemle soygunlar yapmaya başladığı belirlendi.

Şüphelilerin, İstanbul’da medikal ürün satan şirkette çalışırken kendilerine verilen ’kapıdan satış yetki belgesi’nin sahtelerini yaptığı ve işten ayrıldıktan sonra yine aynı şirket adına malzeme satıyor gibi yaparak kendilerine seçtikleri kurbanları soydukları belirtildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte meydana olayda çalınan dizüstü bilgisayarın, İstanbul’da yakalanan çete üyelerinin evinde bulunduğunu belirtti.

Aynı yöntemle çalışan ve organize olarak bu işi yaptıkları belirlenen çete üyelerinin başka kentlerde de arkadaşlarının olabileceği ve vatandaşların duyarlı ve dikkatli olması gerektiği kaydedildi.

Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri, "Aynı firma adına daha önce beraber çalışmış olan soyguncular daha sonra işi bırakıp bu yönteme başvurmuşlar. Vatandaşlarımız duyarlı ve dikkatli olsunlar. Bu tür insanlara kapılarını açmayıp hemen polisi arasınlar" uyarısını yaptı.

Soner KOCAER/DHA