Yazgülü Aldoğan Alın size havuz soruları!
HABERİ PAYLAŞ

Alın size havuz soruları!

Haberin Devamı

Haber şöyle: 7 şehirde yapılan operasyonlarda 280 pilot gözaltına alınmış. 100 pilot tutuklanırken 180 pilot itirafçı olmuş ve adli kontrol şartıyla görevlerine dönmüş. İtirafçı pilotlar sayesinde örgütün ‘mahrem abi’lerine erişilmiş, 120 mahrem abi deşifre edilmiş. 35’i gözaltına alınmış, 28’i tutuklanmış. 7’si itirafçı olmuş. TEOG sınavları yaklaşırken alın size matematikte havuz sorusu:

TSK’da pilot olarak geriye güvenilir kaç adam kaldı? İtirafçılık elbette çok önemli. Çünkü bu FETÖ işinin öyle bir cılkı çıktı ki, Hayır diyecekler bile FETÖ’cü ilan ediliyor...

Ya diğerleri? Sayılardan gittik, bir sayı da milletvekillerinin iletişim harcamalarından gelsin. Grup Başkan vekilleri içinde en yüksek harcamayı 180 bin TL ile AK Partili Bülent Turan yapmış. CHP’li Özgür Özel’inkinden 2.5 kat fazla imiş. Bu durumda Özgür Özel’in harcaması ne kadar oluyor? Haydi gençler, çözelim!

Radyonun radyodan çaldığı günler vardı

Bugün postadan değişik şeyler çıktı; paylaşmazsak o kadar enerjiye verilen emeğe, zahmete yazık olur. Fatih Belediyesi 5. Sihirli Mikrofon Yarışması için davetiyesini nostaljik radyoyla yollamış. Yeni kuşak, bunun radyo olduğunu anlamaz, bomba sanabilir. Benim çocukluğumda ise üzerinde dantelli örtüsüyle evin baş köşesinde durur, hiç susmaz, hele perşembe akşamları yayınlanan Radyo Tiyatrosu, şimdinin dizileri gibi, vazgeçilmez eğlencemiz olurdu!

Borusan Holding’in geri dönüştürülmüş kağıttan oluşan küçük evi ise ilk fırsatta bir ağaç dalına kuş evi olarak yerleştirilecek. Tabii İstanbul’da ağaç bulabilirsem! Pazar günü yürüyelim diye Yıldız Parkı’na gittim, çamura battık, her yer inşaat! Ağaçları sökmüş, çiçek dikilecek alanlar yapmışlar.

Lale, menekşe de güzel ama ağaç değil, Kadir Bey. Borusan’ın küçük evi, Sürdürülebilirlik Raporu’nu içeriyor. Borusanlılar’ın yaptıkları çevreye katkıyı anlatıyor.

Zayıflayayım derken abartmayın!

İpek Kip ve Hülya Çavdar’ın yemek kitabı alışılmışlardan çok farklı. 100 doğal, glutensiz, GDO’suz, katkısız, şekersiz, ev yapımı tarifler, kahvaltı, ara öğün, ana yemek diye ayrılmış. Ayrıca renklerine göre arınma, denge, enerji diye üçe ayrılıyor ve tam bir ayı kapsıyor! Kitabın adı Tam 30. Ezber bozuyor ve tatsız diyetlerden vazgeçiyorum diyorsunuz ve bu değişik tarifleri deniyorsunuz.

Deli bir çalışma işi olduğu belli. Aynı titizliği gösterip uygularsanız kilo da veriyor ve sağlıklı beslenmiş oluyorsunuz. Sağlıklı ve dengeli beslenmek çok önemli. Geçen gün bir arkadaşımın durumuna çok üzüldüm.

Nerede yanlış yaptım, sadece sağlıklı beslenmeye çalışıyordum derken 46 kiloya kadar düşmüş, yürüyen bir iskelet halindeydi, 1.80’lik boyuyla! Tabii şimdi doktor kontrolünde ve yeniden sağlığını kazanabilmesi için uzun ince bir yolu var. Zayıflık genç kızlara dayatılan bir güzellik kriteri oldu ama kilonun da kararı makbul. Yoksa önce yağ eriyor, sonra kas ve sonu the end!

Varlığım, Varlık Fonu’na armağan...

Halkım, milletim, ümmetim, Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı olarak ikiye ayrılmış, dillerinde nezih sloganlarla birbirlerine sevgi ve saygı mesajları yollarken cep telefonlarımıza kısa bir mesaj düştü; Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’ndan tutun da milletin efendisi köylünün bankası Ziraat’e kadar, Varlık Fonu’na devredilivermişti!

Bunun hayırlar olsun, uğurlar olsun bir karar olmadığı şuradan belli; OHAL’le ne ilgisi varsa, OHAL kararnamesi kapsamında, bir pazar akşamı derbi sırasında açıklanıveriyor! Yönetim Kurulu’na da ABD’nin yeni başkanı gibi, saç stiliyle anılan bir ekonomist getiriliyor ki maaşı ticari sır imiş.

Anlaşılan o ki, Cumhuriyet’in değerlerinden ekonomik olanları da yok edildi, geriye bir meclis kalıyor, onun ruhuna da fatiha, yakında okunacak oluyor. Yeni andımız her sabah, Varlığım Varlık Fonu’na armağan olsun diye bitiyor. Geriye bir biz kaldık çünkü.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder