Siyaset Alkışlanan konuşmanın perde arkası
Paylaş
Alkışlanan konuşmanın perde arkası

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, ilk kez katıldığı “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamındaki konuşması büyük övgü aldı

‘KİM HAZIRLADI’

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın “Konuşmanızı kim hazırlıyor” diye sorduğu Baykal’ın “Başbakan olunca konuşmalarımı hazırlatacağım” yanıtını verdiği öğrenildi. Baykal’ın bu konuşmaya 6 saat boyunca (Brüksel dönüşü 3 saat uçakta. İstanbul’da da 3 saat otelde) hazırlandığı ortaya çıktı. CHP Lideri’nin yakın çevresine konuşmasıyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptığı öğrenildi:

‘MERAKIM VAR’

Kuran’daki egemenlik teorisi falan, bunlar yıllardır içimde yaşattığım tespitlerdir. Hz. Muhammed’in hayatının bir Kuran tefsiri olduğu tespiti... Bu konulara herkes tarafından bilinmeyen bir merakım vardır.

‘BARDAKOĞLU ISRARI’

Bu konulardaki düşüncelerim zaten yıllardır oturmuş, şekillenmiş. Hazreti Muhammed ulûhiyet temsil etmez, Hz. İsa ulûhiyet temsil eder. Bizde öyle bir şey yok, Hz. Muhammed insandır. Bunları da zaten Sayın Prof. Dr. Ali Bardakoğlu (Diyanet İşleri Başkanı) ile zaman zaman konuşuruz, o da bilir. Zaten o nedenle ‘Çık şunları bir anlat’ diye bu konuşma için ısrar etti.

Haberin Devamı

ŞEYH TORUNU

CHP Lideri Baykal, zaman zaman bayram ziyareti için Antalya’ya gittiğinde namazını Antalya’daki Tekeli Mehmet Paşa Camii’nde kılıyor. Baykal’in bu camiyi tercih etme nedeni, dedesi Şeyh Ahmet Efendi’nin 1920-1930 arasında burada gönüllü olarak imamlık yapması. Ramazanda oruç tutan Baykal, bunu gündelik yaşamına yansıtmamasıyla da tanınıyor.

İşte Baykal'ın o konuşması...