Gazanfer Gür Amerika-İslam Dünyası forumu
HABERİ PAYLAŞ

Amerika-İslam Dünyası forumu

Bu yıl yedincisi düzenlenen Amerika-İslam Dünyası Forumu geçtiğimiz hafta Katar’ın başkenti Doğa’da yapıldı.

Katar Dışişleri Bakanlığı ve Washington’daki Brookings Enstitüsü tarafından düzenlenen Amerika-İslam Dünyası Forumu’nda İslam ülkeleriyle Amerika arasında diyaloğun ve ilişkilerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Foruma Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Amerika’yı temsilen Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Afganistan ve Pakistan özel temsilcisi Richard Holbrooke, Müslüman dünyası özel temsilcisi Farah Pandith katıldı.

Haberin Devamı

Ana konuşmacı sıfatıyla kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, Gazze konusunda batı dünyasına sert mesajlar vererek Davos’tan sonra Katar’da da foruma damgasını vuran isim oldu.

Erdoğan, gelişmiş ülkelere seslenerek “İnsanlık, kutuplarda nesli tükenen hayvanları önemsediği kadar, yağmur ormanlarını önemsediği kadar, buzulların erimesini önemsediği kadar çocukların katledilmesini de önemsemelidir.

Fok balıklarının avlanması karşısında ayağa kalkan insanlık, fosfor bombalarıyla öldürülen çocukları, vicdanını rahatlatmak amacıyla terörle mücadelenin yan hasarı olarak görürse, bundan tüm insanlığın adalet duygusu telafisi zor bir hasar görür” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin yıllardır mücadele ettiği bölücü terör örgütü PKK’ya, Avrupalı ülkelerin verdiği desteği de eleştirerek uygulanan çifte standarttan dert yandı.

PKK terörü karşısında İslam ülkelerinin umursamaz tavrından da şikayetçi olan Erdoğan destek görememekten yakındı.

***

Başbakan Erdoğan’a hak vermemek mümkün değil ancak biraz geriye dönüp Orta Doğu’ya baktığımızda karşımıza ironik bir durum ortaya çıkıyor. İ

ran-Irak savaşından başlayarak I. Bush ve sonrasında II. Bush’un II. Irak seferi sırasında susan ve milyonlarca masum sivilin öldürülmesi karşısında ABD ve İngiltere karşısında eli kolu bağlı kalan İslam dünyası, Gazze’de İsrail’e ne kadar tepki gösterebilir ki!

Laik Türkiye Cumhuriyeti devletinin, Filistin ve Filistinlilere verdiği desteği şimdiye kadar hiçbir Arap ülkesi zaten göstermedi!

Filistinlilerin avukatlığı da bize düştü.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder