Sağlık Ani sporcu ölümünün tek sorumlusu o değil

Ani sporcu ölümünün tek sorumlusu o değil

Paylaş
Ani sporcu ölümünün tek sorumlusu o değil

Kardiyolog Prof. Bülent Görenek, sporculardaki ani ölümlerin büyük kısmının kardiyak kökenli olduğunu, ancak hepsinin kalp krizinden kaynaklanmadığını söyledi

Avrupa Kardiyoloji Derneği Eğitim Komitesi Üyesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, sporculardaki kardiyak kökenli ani ölümlerin kalp krizine bağlandığını söyledi, “Ancak sahadaki sporcu ölümleri kalp krizinden ziyade diğer kardiyak nedenlerden kaynaklanmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

Medimagazin’in haberine göre, sporcu ölümlerini yapısal kalp hastalığı olan ve olmayanlarda ayrı ayrı ele almak gerektiğini dile getiren Görenek, yapısal kalp hastalığı olan sporculardaki ani kardiyak ölüm nedenlerinin yaşla farklılıklar gösterdiğini söyledi. Görenek, 35 yaşın altındakilerde eşlik eden kalp hastalıklarının çeşitli olduğunu, bununla birlikte etiyolojinin coğrafi bölgelere göre değiştiğini ifade etti.

KORONER ARTER HASTALIKLARI NEDENLER ARASINDA

Yapısal kalp hastalığı olan 35 yaşın üzerindeki sporcularda ani ölüm nedenlerinin gençlerdekilerden farklılıklar gösterdiğini belirten Prof. Görenek pek çok çalışmada, bu sporcularda koroner arter hastalıklarının ölümlerin en sık nedeni olarak bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ntvmsnbc