GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
TÜRKİYE
DÜNYA
SPOR
MAGAZİN
CUMARTESİ POSTASI
PAZAR POSTASI
YAŞAM
ASTROLOJİ
ALIŞVERİŞ
AŞK & İLİŞKİLER
MODA
BAKIM
ANNE&ÇOCUK
EGZERSİZ & DİYET
SAĞLIK
BİLİM & TEKNOLOJİ
SEYAHAT
KÜLTÜR & SANAT
EVCİL DOSTLAR
ÇEVRE
PRATİK BİLGİLER
YEMEK
EĞİTİM & KARİYER
SİGORTA
YAZARLAR
POSTA TV
BİZİ TAKİP ET
Zayıflamak için edindiğin...
Egzersiz & Diyet
İlişkileri 10 yıldan uzun...
Aşk & İlişkiler
Erken büyüyenler: Miley Cyrus'ın...
Bakım
Kanser hastaları COVID-19...
Beden Sağlığı
Göz kuruluğu hakkında tüm...
Beden Sağlığı
Bu maskeleri kullanan kişiler...
Beden Sağlığı
A vitamini hakkında bilmeniz...
Çocukluk
Boşanma savaşlarında çocuğunu...
Çocukluk
3 ebeveynli bebek dünyaya...
Doğum Öncesi
Dil çorbası tarifi: Dil çorbası...
Yemek
Güzel sözler kısa
Pratik Bilgiler
Kadayıf dolması nasıl yapılır?...
Yemek
Masumlar Apartmanı’nda düğümü...
Elif Demirtaş Bilir
Ay Döngüsü serisinde birlikte...
Çetin Çetintaş
Gündelik hayatta ve meditasyon...
İyi Hisset
Günlük burç yorumları: 15...
Filiz Özkol
Sağlık
Sağlık
Haberler
Sağlık
Kanser hastaları COVID-19 aşısını olmalı mı?
Göz kuruluğu hakkında tüm bilinmeyenler
Zayıflamak için edindiğin bazı 'sağlıklı alışkanlıklar' kilo vermeni engelliyor
Bu maskeleri kullanan kişiler virüs yayıyor
Kovid-19 aşısı vurulan doktor hayatını kaybetti
Korkutan tahmini açıkladı: Koronavirüs ortadan kalkmayacak
Erkekleri depresyona sokan cinsel sağlık sorunu ne?
Anket sonuçları açıklandı: Cinsel ilişki süresi 28 dakika oldu
Posta Gazetesi Haydar Dümen’e sorulan yeni sorular (15 Ocak 2021)
Pandemide antioksidan etkili bitkilere rağbet arttı!
+18 filmleri izlemek cinsellikten soğutuyor mu?
Çocukları diyet bağımlısı kültürden uzak tutmak: Çocuklar nasıl 'beden olumlama' bilinciyle yetiştirilir?
Vegan diyetlerin vazgeçilmezi besin mayası B12 zengini çıktı!
Akciğer, kalp, diyabet, yüksek tansiyon hastaları dikkat!
Posta Gazetesi Haydar Dümen’e sorulan yeni sorular (14 Ocak 2021)
Sevim Alan doğru kaş tasarımı ile ilgili bilgi verdi
Doğru kaş tasarımı konusunda yaptığı başarılı çalışmalarıyla bilinen Sevim Alan kaşlarınızın daha doğal ve yapaylıktan olabildiğince uzak görünmesine olanak sağlıyor. Ödüllü iç mimar Sevim Alan bu konuda ilk akla gelen isimlerden biri olarak biliniyor.
Erteleme hastalığı nedir? Erteleme hastalığı belirtileri nelerdir?
Yetişmesi gereken işler var, işe koyularak yapmak yerine sürekli bahaneler bulup bir işi erteliyorsunuz. Ağırdan aldığınız durumlar ve işler tabiri caizse yumurta kapıya dayanıncaya kadar bekliyor, ama bir türlü başına geçip tamamlayamıyorsunuz. Her seferinde kendinize söz verip yine de erteleyenlerden misiniz? Erteleme hastalığı olarak tanımlanan bu durum sosyal ilişkilerinizi mahvedebilir. İşte erteleme hastalığı ile ilgili bilmeniz gerekenler…
Çocukların W şeklinde oturması zararlı mı?
Çocuklarının W şeklinde oturduğunu gören çoğu ebeveyn, bunun bir sorun olduğundan habersiz. Çocukların W oturma pozisyonunu benimsemesi, vücut şeklinin gelişimini ve vücut yapısını etkiliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Tayfun Açıkgöz, anne ve babaların dikkat etmesi gereken noktaları açıkladı.
Beyin sisi nedir? Beyin sisini gidermenin 7 yolu
Modern dünyanın şartları gereği birden fazla işle meşgul olmak zorunda kalıyoruz. Dikkat dağınıklığı, odaklanamama, algılayamama, konsantre olamama, öğrenme güçlüğü, sersemlik hissi gibi durumlar, beyin sisinin belirtileri olabilir. İşte beyin sisini gidermenin 7 yolu.
Dertler derya olmuş! Haydar Dümen'e sorulan haftanın en tuhaf soruları
POSTA Gazetesi'ne gelen cinsellikle ilgili merak edilen ve akla takılan soruları yıllardır kendine has üslubuyla yanıtlayan Dr. Haydar Dümen, bazen verdiği cevaplarla bazen de sorularla okuyucularını hayrete düşürüyor. Best of Haydar Dümen köşemizde bu hafta radarımıza takılan en ilginç soruları derledik.
Mikroplastik nedir? Sağlığımızı ve doğayı tehdit ediyor
Plastik ürünlerin çevre için ne kadar zararlı olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Ancak son zamanlarda plastikler insan sağlığını da tehdit etmeye başladı. Plastik bir maddenin milyonlarca parçaya ayrılmasıyla oluşan miktoplastikler, canlı sağlığı ve sürdürülebilir çevre için risk oluşturuyor. ‘Plastik Çağı’nı yaşadığımız bugünlerde hayatımızı kuşatan yeni tehlike mikroplastikler. Bitkiler, kara ve deniz canlıları ile insanlar, çok küçük bu plastik parçacıkları yaygın olarak yiyor, içiyor ve soluyor ancak çoğumuz farkında bile değiliz.
Koronavirüs böbrekleri de etkiliyor
100. Yıl Hastanesi Üroloji uzmanlarından Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, Covid-19’un üriner sistem üzerine etkilerini değerlendirdi. Dr. Yıldırım, böbreklerin virüsün hücrelerde hedeflediği ACE-2 reseptörü yönünden zengin olduğu için virüsün hedef organlarından biri olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 30'unda akut böbrek yetmezliği tespit edildi.
Bu yiyecekler mutluluk veriyor! İşte tüketenleri mutlu eden 6 önemli besin
Tüketilen besinlerle mutluluk hormonları arasında güçlü bir ilişki olduğu biliniyor. Özellikle karbonhidrat içeren gıdalar mutluluk seviyesini artırmaya yardımcı oluyor. Ancak besin değeri olmayan basit karbonhidratlarla, vücudun asıl ihtiyacı olan faydalı kompleks karbonhidratların ayrımını iyi yapmak gerekiyor. Peki mutlu olmak için ne yemeli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Aslıhan Altuntaş mutluluk veren sağlıklı besinler hakkında bilgi verdi.
Posta Gazetesi Haydar Dümen’e sorulan yeni sorular (13 Ocak 2021)
Uzun yıllar boyunca bir arada olan ve her şeyi ilk geceye saklayanlarda heyecan yerini hayal kırıklığına bırakıyor. Çünkü pek çok şey yüzeysel yaşanıyor, beyin ona programlanıyor. İlişkiye girmek kadın ya da erkeğe zevk vermiyor. Bu yüzden oyunu kuralına göre oynayın.
Dünyanın en sağlıksız besinleri açıklandı
Eatthis.com neredeyse her gün severek yediğimiz gıdaların neden kötü bir tercih olduğunu açıklamaya yarayacak bir liste yayınladı. İşte listede yer alan dünyanın en sağlıksız yiyecekleri...
Hava kirliliği solunum yolu hastalıklarını artırıyor
Son yılların en önemli küresel problemlerinden biri de hava kirliliği... Hava kirliliği insan sağlığını birçok yönden olumsuz etkiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Adnan Özdolap, astım ve KOAH gibi ciddi problemler oluşturabilen solunum yolu hastalıklarının görülme olasılığının hava kirliliği nedeniyle arttığını söylüyor. Özdolap, hava kirliliğinin insan sağlığına zararlarını anlatarak, dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
İştah açıcı yiyecekler nelerdir? İştahsızlık nasıl giderilir? İşte iştah açan 11 besin
Sürekli iştahın açık olmasının ve durdurulamayan yeme isteğinin tüketilen besinlerden kaynaklanabileceğini belirten Diyetisyen Tuğba Yaprak, bu duruma örnek olarak yağ yakıcı özelliği ile bilinen kırmızı acı biberi gösterdi, 'Kırmızı acı biber çok tüketildiği zaman acıkmaya yol açar' dedi. İşte sizlere, iştah açan 11 besin.
Hayvanlara kötü davranan çocuklara karşı ne yapılmalı? (Çocuklara hayvan sevgisi aşılamanın yolları)
Hayvanları sevmeyen insanları da sevemez cümlesini mutlaka duymuşsunuzdur. Çoğu ebeveyn bu nedenle çocuğuna hayvan sevgisi aşılamak istiyor. Ancak bazen çocukların hayvanlara karşı şiddet gösterdiğine ve kötü davrandığına da tanık olabiliyoruz. Peki hayvanlara kötü davranan çocuklar için neler yapılmalı? Çocuklara hayvan sevgisi nasıl aşılanmalı? Hayvana şiddet uygulayan bir çocuğa nasıl tepki verilmeli? Hayvana şiddet uygulamak ciddi bir psikolojik sorunun belirtisi mi? Çocukların hayvana şiddet göstermesi yetişkinlikte sorun yaratır mı? İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Psikoloji Bölümü’nden Uzm. Klinik Psikolog Emel Güler çocuklar ve hayvan sevgisiyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. /Mine BOZKURT-mine.bozkurt@posta.com.tr
Ülser hakkında merak ettiğiniz her şey: 1 aylık ilaç tedavisi ülseri iyileştiriyor
Ülser nasıl tedavi edilir? Tedavinin başarı oranı nedir? Tedaviye rağmen tekrarlama riski var mı? Gastroentereoloji Uzmanı Dr. Mehmet Gök anlatıyor. // Özgür Gökmen Çelenk
İnsan ömrü 3 ayda bir uzuyor
İngiliz biyolog Andrew Steele uzun yaşamanın sırlarını anlatan bir kitap kaleme aldı. Kitaba göre, insan ömrü 1840'tan bu yana her 3 ayda bir uzuyor. İngiliz yazara göre, biyogerontoloji yaşamı uzatmak için umut vaat ediyor. Bazı ilaçların gelecekte ömrümüzü uzatmaya yarayacağını düşünen Steele, az yemek yemenin de yaşlanmayı geciktirdiğini söylüyor.
Bilim insanları yalnızlığın çaresini buldu
Pandemi günlerinde eve kapandık ve sosyal olarak daha az etkileşimde bulunduk. Bu durum uzun vadede bizi yıpratsa da Avustralyalı bilim insanları pandemi yalnızlığının çaresini bulmuş olabilirler. Bunun için sadece 6 komşuyla etkileşim halinde olmanız gerekiyor.
Koronavirüs geçiren çocuklarda MIS-C hastalığı gelişebiliyor
Koronavirüsü atlatan adamın kanseri kendiliğinden iyileşti
Soğuk ürtiker nedir? Alerjiye yatkın kişilerde kışın ortaya çıkıyor
Cinsel ilişki sonrası erkeklerin en sık yaptığı 7 davranış
Posta Gazetesi Haydar Dümen’e sorulan yeni sorular (12 Ocak 2021)
Gece uykusunun bölünmemesi sağlıklı bir yaşam için önem taşıyor
Posta Gazetesi Haydar Dümen’e sorulan yeni sorular (11 Ocak 2021)
B12 vitamini eksikliği tedavisi ve B12 içeren besinler ve yiyecekler
10 mucizevi besin: Kışın tüketilince hücreleri yeniliyor
Koronavirüsü atlatan çocukta ölümcül sendrom görüldü
Diğer insanlarla daha iyi iletişim kurmanın 4 yolu
Sıradaki haber yükleniyor...