Ekonomi Ankara'nın da gazını aldı

Ankara'nın da gazını aldı

Paylaş
Ankara'nın da gazını aldı

Mehmet Emin Karamehmet ile Mehmet Kazancı, BEDAŞ ve Gediz Elektrik'in ardından, Başkent Doğalgaz ihalesinde de 1 milyar 211 milyon dolarla en yüksek teklifi verdi

Dağıtıma hızlı girdiler

Türkiye’nin ikinci büyük gaz dağıtım şirketi Başkent Doğalgaz’ın yüzde 80 hissesinin özelleştirme ihalesi dün yapıldı. İhalede ipi göğüsleyen isim, 1 milyar 211 milyon dolarlık teklifle, enerji dağıtım piyasasına hızlı bir giriş yapan MMEKA firması oldu.

Çukurova Grubu’nun patronu Mehmet Emin Karamehmet ile Aksa Enerji’nin eski Başkanı Mehmet Kazancı’nın ortak şirketi MMEKA, geçen hafta da Boğaziçi Elektrik (BEDAŞ) ile Gediz Elektrik ihalelerine toplam 5 milyar dolarlık en yüksek teklifi vermişti.

2 milyar dolar peşinat

Karamehmet ile Kazancı, böylece, bir hafta içinde devlete 3 dağıtım şirketi için 6.2 milyar dolar taahhütte bulunmuş oldu. MMEKA’nın, dudak uçuklatan bu rakamın 2 milyar dolarlık kısmı peşin ödemezi bekleniyor.

MMEKA Başkanı Mehmet Kazancı, Başkent Doğalgaz ihalesinin ardından yaptığı açıklamada, şartname gereği tüm parayı nakit ödemeleri gerektiğini ifade etti.

Kazancı geçen haftaki ihalede ise 5 milyar doların yüzde 20’sini (1 milyar dolar) peşin vermeyi planladıklarını açıklamıştı.

Finansman işinde duayen

Mehmet Kazancı, Türkiye’nin en büyük illerinin elektrik ve gaz dağıtımını aldıkları için mutlu olduklarını, doğalgazda sahip oldukları büyük tecrübeyi Başkent’e yansıtacaklarını söyledi.

Finansmanla ilgili bir soru üzerine Mehmet Kazancı, “Karamehmet, finansman konusunda duayen. En iyi metodu ortaya koyacaktır. Tahmin ediyorum ki yurtdışı ağırlıklı bir finansman olacak” dedi. Mehmet Kazancı, Ankara Belediyesi’nin elindeki yüzde 20’lik hisseyi almak için de yakında masaya oturacaklarını kaydetti.

2

Haberin Devamı