Spor Aslan evinde Zalgiris’e kükredi

Aslan evinde Zalgiris’e kükredi

Paylaş
Aslan evinde  Zalgiris’e kükredi

Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçi Arena’da konuk ettiği Zalgiris Kaunas’ı 87-79 yenerek sezonun beşinci galibiyetini aldı

Maçın ilk iki dakikalık bölümünde konuk ekpi Milaknis ve Javtokas ile bulduğu sayılarla 2-4’lük üstünlük sağladı. Tibor Pleiss’ın basket ve faul sonrası kaydettiği üç sayı ve sonrasında Fitipaldo’nun üç sayılık isabetiyle Galatasaray Odeabank ilk çeyrekte son altı dakikaya 8-4 önde girdi.

İlk çeyrekte etkili bir performans ortaya koyan Pleiss, yaptığı smaçla takımını ilk çeyrekte son dört dakikaya girilirken 13-10’luk üstünlüğe taşıdı. Lekavicius’un serbest atışları son iki dakikaya girilirken konuk ekibi maçta bir kez daha öne geçirdi: 13-14. Mücadelede ilk çeyrek 17-17 eşitlikle sona erdi.


Micov ve Göksenin’in arka arkaya sayıları


İkinci çeyreğin ilk iki dakikalık bölümünde iki takım da hücumda skor üretmekte zorlanırken ilk yarıda son sekiz dakikaya 20-17 Galatasaray Odeabank üstünlüğüyle girildi. Sarı-Kırmızılı takım Micov ve Göksenin’in arka arkaya sayılarıyla devreye 5:54 kala maçtaki en büyük farkı yakaladı: 25-19.

Sarı-Kırmızılı takımda ikinci çeyrekte üç sayılık basketlerin sayısı arttı ve son üç dakikaya girilirken Sinan Güler’in üçlüğü skoru 34-26 yaptı. İlk yarının son saniyesinde Sinan Güler’in bıraktığı turnike ile Galatasaray Odeabank maçın devre arasına 40-34 önde girdi.

Mücadelenin ikinci yarısı hızlı başladı. Karşılıklı basketlerle geçen ilk bir buçuk dakikanın ardından skor 43-39 oldu. Fitipaldo arka arkaya iki üçlükle Sarı-Kırmızılı skoru 46-39’a getirdi.

Üçlük yağmuru Göksenin’le devam etti ve fark ilk kez çift haneli sayıya yükseldi: 49-39. Zalgiris Kaunas yakaladığı 7-0’lık seriyle çeyreğin bitimine 5:32 kala farkı üç sayıya indirdi: 49-46. Çeyrekte son 3:19’a girilirken bu kez üç sayılık isabet Blake Schilb’ten geldi ve skor 57-48 oldu. Sarı-Kırmızılı takım üçüncü çeyreği sekiz sayı farkla 65-57 önde tamamladı.

Maçta son çeyreğe konuk ekip üst üst üçlüklerle başladı. Mücadelede son yedi dakikaya 68-64’lük Galatasaray üstünlüğüyle girildi. Savunma direnciyle rakibini eli boş döndürüğü hücumun ardından Sinan Güler’le üçlüğü bulan ev sahibi takım, bitime 4:09 kala skoru 74-68’e getirdi.

Zalgiris Kaunas üst üste hücumlardan gelen sayılarla farkı tekrar bire indirdi: 74-73. Temsilcimiz Pleiss ve Sinan ile 2:18 kala farkı tekrar artırmayı başardı: 78-73. Sarı-Kırmızılı takım maçın son bölümünde skor avantajını korumayı başararak karşılaşmadan 87-79’luk skorla galip ayrıldı.

Haberin Devamı