Gündem ATM vurgunundan teknik servis çıktı

ATM vurgunundan teknik servis çıktı

Paylaş
ATM vurgunundan teknik servis çıktı

5 bin bankanın bankamatiğine yerleştirdikleri düzenekle kart bilgilerini kopyaladıkları 20 bin vatandaşın hesabından yaklaşık 2 milyon lira çektikleri iddia edilen 5 kişi operasyonla yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine çok sayıda kişinin banka hesaplarının boşaltıldığı yönünde şikayeti üzerine inceleme başlattı. Polis, ATM'lerde bulunan güvenlik kameralarını saniye saniye izleyerek kart kopyalama düzeneği kurulmadığını ATM'lere dışarıdan sadece kamera yerleştirdiğini belirleyerek incelemelerini sürdürdü.


YÖNTEM POLİSİ BİLE ŞAŞIRTTI


Yapılan çalışmalarda ilk defa böyle bir olayla karşılaşan polis ekipleri hesapların boşaltıldığı tarihlerle ATM cihazlarının bakım tarihleri arasında bağlantı belirledi. Bunun üzerine ATM'leri söken bilişim uzmanı polisler, düzeneklerin bankamatiklerin içerisinde buldu. ATM'lerinden kopya kartlarla para çekilen pek çok banka görevlisine ulaşan polis ekipleri banka yetkililerinin talebi olmadığı halde, teknik servis yetkilisinin ATM bakımına geldiğini ortaya çıkarttı.


TEKNİK SERVİS ELEMANI ÇIKTI


Ekipler, bakıma giden kişinin, ATM kasa şifre bilgilerine sahip sayılı kişilerden olan Emrah E, olduğunu tespit etti. Takip sırasında Emrah E.'nin dolandırıcılıktan çok sayıda kaydı bulunan, Koray G. ile kuzeni Ünal Umut G., arkadaşları Nevzat Ö. ve bir üniversitede mekatronik bölümü 3. sınıf öğrencisi Ramazan Ç.'nin Pendik'te bir rezidansta buluştukları fiziki takip ile ortaya çıkartarak şebekeyi takibe aldı ve tek tek yakaladı.


LÜKS OTOMOBİL ALMIŞ


İlk belirlemelere göre, şebeke üyeleri 20 bin kişinin hesabından 2 milyon lira para çektiği belirlendi. Zanlıların yakalanmamak için kullanıldıkları peruk ve şapkalar bulundu. Üniversite öğrencisi Ramazan Ç.'nin yaklaşık 120 bin liraya aldığı lüks otomobile de el konuldu. Emrah E, Koray G., Ünal Umut G., Nevzat Ö. ve Ramazan Ç. çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.