Ekonomi Babacan: Avrupa bize imreniyor

Babacan: Avrupa bize imreniyor

Paylaş
Babacan: Avrupa bize imreniyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Türkiye fakir, sürekli krize giren ülke olarak algılanıyordu. Ama bugün gıpta ve imrenme vardı" diye konuştu

‘Yükünüzü alacağız dedik’

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Birliği (AB) toplantılarında sürekli ‘sorunlu ülke’ olarak görülen Türkiye’nin, ekonomideki başarısıyla bugün ’imrenme ve gıptayla’ bakılan ülke haline geldiğini söyledi.

Brüksel’de düzenlenen AB ekonomi ve maliye bakanlarının aday ülkelerle diyalog toplantısının ardından, bir açıklama yapan Ali Babacan, AB sürecinin en başından itibaren Türkiye’nin “Yük olmaya değil yük almaya geliyorum” dediğini hatırlattı.

Başta bizi anlayamadılar

Babacan, “Başta anlayamadılar. Türkiye milli geliri düşük, istikrarsızlıkla boğuşan, bir krizden diğerine savrulan bir ülke diye algılanıyordu. Ama artık Türkiye’yi AB’ye güç katacak ülke olarak görüyorlar.

Bugün masa etrafındaki bakışları görseydiniz, gıpta ve imrenmeyle bakıyorlardı. Kolay değil, onlar ‘Yüzde sıfır mı bir mi büyüyeceğiz?’ derken, ’Piyasa tahminlerine göre yüzde 4 buçukla 7 arasında büyüyeceğiz’ diyoruz. Artık, ’Türkiye üye olamaz’ diyenlerin elinde malzeme kalmadı” dedi.

Üyelik hedefine bağlıyız

Euro Bölgesi’ndeki sorunlara rağmen AB üyelik sürecinin Türkiye için önemli olduğunu vurgulayan Ali Babacan, “İnsanımızı hak ettiği yaşam standardına ulaştırmak için, hak ve özgürlüklerde arzu ettiğimiz ortama ulaştırabilmek için AB önemli.

Bizim kararlılığımızda değişiklik yok. Bazıları, ‘Onların durumu bozuluyor niye siz hâlâ uğraşıyorsunuz?’ diyor. Katılmıyorum, azimle üyelik hedefine bağlı kalacağız. Bundan biz kazanıyoruz, onlar da kazandıklarını görecek” diye konuştu.

Haberin Devamı