Ekonomi Babacan'dan belediyelere rest

Babacan'dan belediyelere rest

Paylaş
Babacan'dan belediyelere rest

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, belediye borçlarının sıfırlanması diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi

Ödeme kolaylığı gelecek

Bazı yayın organlarında belediye borçlarının sıfırlanacağı yönünde haberler çıktığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, böyle bir şeyin kesinlikle olmadığını belirtti.

Babacan, “Kimin borcu varsa ödeyecek. Öyle belediyeler var ki; yüzde 40 keserek merkeze borcunu 100 yıl öder, olsun. Devlette devamlılık esastır. Belki ödeme kolaylığı gelecek ama borçlar silinmeyecek” dedi.

Yatırımcıya cazip olun

Ankara’da düzenlenen Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda konuşan Babacan, gelişmekte olan ülkelerde yatırımların çekilmesi konusunda rekabet bulunduğunu belirterek, bu konuda belediyelere büyük iş düştüğünü söyledi.

Belediyelerin sorumluluk bölgelerinde yatırımcılar için, özel sektör için yatırım yapılacak iyi bir ortam hazırlamaları gerektiğini anlatan Ali Babacan şöyle konuştu:

İşçi alma, işyeri açtır

“Belediyelerin ‘işsizlik var, istihdam sorunu var, biraz daha adam alalım da yardımcı olalım’ anlayışı çok yanlış. Eğer istihdam sağlamak istiyorsanız, hizmet verdiğiniz ile, ilçeye, yatırım çekeceksiniz.

Orada sizin sağladığınız kolaylıkla ne kadar çok fabrika, yeni işyeri açılırsa, o kadar çok istihdam oluşur. Yatırımcıyı destekleyen bir iş ortamı bölge kalkınması için temel konu.”

Düzenli ödeyene destek

Babacan, “Maliye, Hazine, Sosyal Güvenlik Kurumu’na ve İller Bankası’na olan borçların belediye gelirlerinden en fazla yüzde 40 kesilmesiyle ilgili bir Bakanlar Kurulu kararı alındı.

1 Mart’tan itibaren belediye günlük ödemesini aksatmadan yaparsa, eski borçlar için onların gelirlerinden yüzde 40 değil, yüzde 25 kesilecek. Dolayısıyla buraya bir teşvik unsuru koyduk” diye konuştu.

2

Haberin Devamı