Gündem Bakan Albayrak: Bir kez daha Türkiye-Katar dostluğunu dünya gördü

Bakan Albayrak: Bir kez daha Türkiye-Katar dostluğunu dünya gördü

Paylaş
Bakan Albayrak: Bir kez daha Türkiye-Katar dostluğunu dünya gördü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin, “Bir kez daha Türkiye-Katar dostluğunu dünya gördü. Ülkelerimiz arasındaki güçlü iş birliğini çok daha ileriye taşıyacağız” dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani arasında bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulundu. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden mesajını ileten Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Bir kez daha Türkiye-Katar dostluğunu dünya gördü. Ülkelerimiz arasındaki güçlü iş birliğini çok daha ileriye taşıyacağız. Bu süreçten rasyonel politikalarımız ve güçlü stratejilerimizin yanında, dostlarımızla ve işbirliklerimizle güçlenerek çıkacağız.”

Bakan Albayrak, görüşmeye ilişkin bir fotoğrafı da takipçileriyle paylaştı.

KATAR'DAN 15 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim arasındaki görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan basın açıklaması şu şekilde:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Sayın Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelmişlerdir. Katar Emiri Şeyh Temim’in çalışma ziyareti çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Sayın Şeyh Temim, görüşmede, Katar olarak Türkiye’ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacaklarını bildirmişlerdir. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Katar Maliye Bakanı Ali Şerif El-İmadi’nin de hazır bulundukları görüşmede iki lider, Türkiye-Katar arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme hususundaki kararlılıklarını teyit etmişlerdir."

Haberin Devamı

ANKARA (İHA)