Bakır bardakta ayran içmek zehirleyebilir

Türkiye'de yaygın olarak ayran servis edilirken kullanılan bakır ayran bardakları hakkında çarpıcı bir araştırma yapıldı

31 Ekim 2017, Salı 19:45
A A

ABD ve Batı dünyasında alkollü içecek ve kokteyl de servis edilen bakır bardakların gıda zehirlenmesine sebep olabileceği söylendi.

GIDA ZEHİRLENMESİNE NEDEN OLABİLİR"

GIDA ZEHİRLENMESİNE NEDEN OLABİLİR"

ABD’nin Lowa bölgesindeki Gıda ve İlaç Birimi’nin Alkollü İçecekler Departmanı tarafından yapılan uyarıda,  "Bakır ve bakır alaşımlı bardaklarda içecek tüketmek gıda zehirlenmesine sebep olabileceği" belirtiliyor.

BAKIRLA ETKİLEŞİME GİRERSE ZEHİRLEYEBİLİR"

BAKIRLA ETKİLEŞİME GİRERSE ZEHİRLEYEBİLİR"

Özellikle pH değeri 6.0’nın altında olan içeceklerin bakırla etkileşime girmesinin zehirleyici olabileceği kaydedildi. 

MULE" İSİMLİ KOKTEYL İLE POPÜLER OLDU

MULE" İSİMLİ KOKTEYL İLE POPÜLER OLDU

Son dönemde ABD’de yaygın olan votka, limon ve birayla yapılan "Mule" isimli kokteyl sayesinde bu bardak popüler olmuştu.

DİKKAT ETMEK GEREKİYOR

DİKKAT ETMEK GEREKİYOR

 Bu kokteylin pH değerinin 6.0’dan düşük olduğunu belirten uzmanlar bu kokteyli içerken dikkat etmek gerektiğini belirtti.