Gündem Başkent'te 1 gün

Başkent'te 1 gün

Paylaş
Başkent'te 1 gün

Ankara demokrasi açısından ilginç bir 24 saat yaşadı. ODTÜ ve Hacettepe'li öğrenciler ulaşım ücretini protesto etmek için otobüslere kampüsten biletsiz bindi ve...

‘ULAŞIM HAKKIMIZI ENGELLEMEYİN’

Haberin Devamı

Üstü örtülü tehdit etmişti

Ankara’da Tüketici Hakları Derneği’nin açtığı dava sonucu ulaşım fiyatları 6 yıl öncesine dönmüştü. Belediye otobüslerinde tam bilet 180 kuruştan 90 kuruşa, öğrenci bileti 120 kuruştan 60 kuruşa inmişti. Bu indirim Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Minibüsçüler Odası’nı kızdırmıştı. Melih Gökçek “Bu maddi açıdan bizi zorlayacak. Otobüs seferlerini azaltacağız” diyerek bir nevi halkı tehdit etmişti.

‘İndirimli fiyatlar iptal edildi’

Mahkemeye yapılan itiraz sonucu indirimli fiyatlar iptal edilmişti. Ankara’da önceki gece ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) ve Hacettepe Üniversitesi öğrencileri indirimin iptal edilmesini protesto etmek için eylem yaptı. Üniversiteliler “Ulaşım hakkımız engellenemez’ diyerek kampüsten kendilerini şehre götüren belediye otobüslerine toplu halde biletsiz bindi.

Haberin Devamı

OLAY AYNI TAVIR FARKLI

Hacettepe izin verdi

Hacettepe Üniversitesi Beykent Kampüsü’nde 28 öğrenci kart basmayarak belediye otobüsüne bindi. Otobüsü hareket ettirmeyen şoför durumu polise bildirdi. Rektör Prof. Dr. Uğur Erdener polisin kampüse girmesine izin verdi. Polis otobüsteki 28 öğrenciyi sert şekilde müdahale ederek gözaltına aldı. 2 saat sonra da ODTÜ’de 99 öğrenci de iki belediye otobüsüne biletsiz bindi. Kampüse çok sayıda polis sevk edildi.

ODTÜ izin vermedi

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, demokratik açıdan sakıncalı bularak polisin üniversiteye girmesine izin vermedi. Polis, iki otobüsü kampüs çıkışında durdurdu. 99 öğrenci tekme tokat gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan 127 öğrenci “kamu malını işgal ve Toplantı, Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet” ettikleri gerekçesiyle adliyeye gönderildi. Gözaltındaki öğrencilere destek için bir çok sivil toplum örgütü adliye önüne gitti.

'ÖFKESİNE YENİLİP GÖREVİNİ UNUTTU'

Melih Gökçek dün belediyenin konferans salonunda ilginç bir tören düzenledi. Eylemler sırasında öğrencilere direnen şoföre dün ödül verdi. Gökçek ayrıca dün iki kampüse de otobüs göndermeyip ulaşım hakkını engelledi! Melih Gökçek “Protestolar devam ederse kampüslere otobüs göndermeyeceğim. Otobüslere hasar vermişler. Zararımız büyük”dedi. Adliye önüne giderek öğrencilere destek veren KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) Başkanı Sami Evren “Sayın Melih Gökçek, halka ulaşım hizmeti sunmakla görevli. Böyle bir şey yapamaz” dedi. Sivil toplum örgütleri de “Gökçek görevini unutup öfkesine yeniliyor. İşini yapmıyor. Halkı tehdit etmek onun görevi değil” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı