Tamer Heper Başta hata yapmışsınız
HABERİ PAYLAŞ

Başta hata yapmışsınız

Ölümümden sonra çocuğuma kalması için bir daire aldım, damadımın üzerine yaptım. Galiba bir yanlışlık yaptım. Şimdi önce kendi adıma alıp sonra kızımın üzerine geçirsem, damadım işleri nedeni ile bir problem yaşar mıyım? H.T.

Doğrusu yaptığınız hatayı biraz geç fark etmişsiniz. Damadınızın adına tescil ettirdiğiniz bir daire ölümünüzden sonra nasıl kızınıza kalacak anlayamadım. Bu daire ancak damadınızın ölümünden sonra, varsa çocukları ve eşine kalacak. Ancak kimin önce öleceği belli mi? Şimdi kendi adınıza almayı düşünüyorsunuz. Burada birinci problem, bakalım damat verecek mi?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Şayet verecek ise yapın, yapın da niye önce kendi adınıza sonra kızınızın adına yapıyorsunuz? Doğrudan doğruya kızınızın adına yapın. Hele damadın işleri nedeni ile dairenin de riske gireceğini yani borçları nedeni ile haciz tatbik edileceğini düşündüğünüze göre baştan hata etmişsiniz. Şimdi bu şekilde düzeltme yoluna gidin. Şayet bugünden damadın borçları var da daire ihtilaf konusu olacak ise doğrusu ileride olabilir, bunu da unutmayın.

Karşılıklı anlaşmışsınız

Ev sahibi kira sözleşmesinin bitimine bir ay kala kiracıya, oğlunu oturtacağını, bu nedenle evi boşaltması gerektiğini sözlü olarak söylüyor, kiracı da çıkıyor. Sonra oğlu da kendi de oturmuyor. Bunun müeyyidesi nedir, kiracının yapması gerekenler nedir? A.B.

Kiralayanın çık demesi, kanuni tahliye nedeni değildir. Ancak kiralayan çık deyince kiracı çıkarsa buna ancak karşılıklı anlaşma denilir. Aksi halde kiracı çıkmayacak, kiralayan dava açacaktı. Şimdi dava yok, anlaşma var. Bu halde de kiracının talep edebileceği herhangi bir şey yok. Şayet dava açıp, davayı kazanıp kiracıyı öyle çıkarsaydı ne olacaktı? Birincisi; kiracı tazminat talep etme hakkına sahip olacaktı. İkincisi; kiralayan üç yıl müddetle bu yeri bir başkasına kiralayamayacaktı. Üçüncüsü; şayet tahliye icra takibinden sonra olmuşsa bu halde kiralayan hakkında bir de hapis cezası uygulanabilecekti. Bunlar bugün için söz konusu değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder