Ekonomi Batman'a iş müjdesi

Batman'a iş müjdesi

Paylaş
Batman'a iş müjdesi

Tekel'in Batman'da atıl durumda bulunan fabrika arazisi ve depoları üzerinde 3 bin kişiye istihdam sağlayacak tekstil sitesi ile 4 kız lisesi ve 3 kız yurdu inşa ediliyor. Talimatı veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu tür projelerle bir yılda 1.6 milyon kişiye iş yaratıldığını söyledi

3 bin yeni istihdam

Haberin Devamı

Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri’nin (TTA) Batman’da atıl durumdaki fabrika arazisi ve depoları üzerinde, 3 bin kişiye istihdam sağlayacak Tekstil Sitesi ile kız öğrenciler için 4 lise ve 3 kız yurdu inşa ediliyor. Batman Valiliği, Maliye Bakanlığı’nca kendilerine devredilen Tekel arazileri üzerinde yöre halkının istihdamına yönelik iş alanları, okul ve yurtlar inşa edecek.

Şimşek talimat verdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tekel’in Batman’daki Yaprak Tütün İşleme Fabrikası’nın bulunduğu 60 bin 804 metrekarelik arazi ile Batman’ın Kozluk, Sason ve Beşiri ilçelerinde bulunan ve 174 bin metrekarelik alanı kaplayan işletme binası ve tütün depoları arazilerinin değerlendirilmesi talimatını verdi. Batman merkezdeki fabrika arazisi üzerinde bir tekstil sitesi kurulacak.

Haberin Devamı

4 lise 3 kız yurdu

‘Tekstil Kent’ olarak da nitelenen proje için 6 firma ile anlaşmaya varıldı. Tekstil sitesi, ilk aşamada 1600, proje tamamlandığında ise 3 bin kişiye istihdam sağlayacak. Kozluk, Sason ve Beşiri ilçelerindeki işletme binaları ve tütün depoları arazisine de Kız Meslek Lisesi ağırlıklı olmak üzere 4 lise inşa edilecek. Buralarda kız öğrenciler için ayrıca 400’er yataklı 3 yurt yapılacak.

Eğitime tahsis edildi

Mehmet Şimşek, Batman’ın sorunlarına duyarlı olmaya devam edeceklerini kaydederek “Uzun vadede işsizlik sorununun köklü şekilde çözülmesi ve Batman’daki hemşehrilerimize fırsat eşitliğinin sağlanması için kaliteli eğitim zaruridir. O nedenle Batman’ın ilçelerindeki Tekel tesislerini eğitime tahsis ettik. Batman’ımıza hem fabrikaların, hem de eğitim tesislerinin kurulmasını teşvik ediyoruz” dedi.

‘Bir yılda 1.6 milyon vatandaşa iş yaratıldı’

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, fabrika sayısının artmasıyla işsizlik sorununun da çözülebileceğini ifade etti. 2009’dan bu yana uygulanan teşviklerin Batman’a da yatırımcı ilgisini artırdığını belirten Şimşek, “Son bir yılda 1.6 milyon vatandaşımıza iş yarattık. Bu Avrupa Birliği ülkelerinde yaratılan net istihdama bedel. Böylece işsizlik oranını kriz öncesi seviyeye (yüzde 11) düşürdük” diye konuştu.

Haberin Devamı