Bayramda eti abartmayın
Kilolu ve kolesterolü olanların Kurban Bayramı'nda yoğun et yemesinin kalbi alarma geçireceği belirtildi
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Gülümser Heper, şişman ve kolesterolü olanların Kurban Bayramı’nda yoğun et yemesinin kalbi alarma geçireceğini söyledi.
Prof.Dr. Heper, dünyada kalp damar hastalıklarının az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin sorunu olduğunu belirtti. Prof.Dr. Heper, “En önemli risk faktörleri sigara, kolesterol ve şişmanlık. Hastalığı erkene almak ya da geciktirmek yaşam stili değişiklikleriyle gerçekleşecektir. Koruyucu diyet politikası, Akdeniz tipi diyet politikasıdır. Bütün yemeklerimizde zeytinyağını ön plana çıkartmak zorundayız. Beyaz et, balık etini ön plana çıkarmalıyız” dedi.
İnsanların et yemeye de ihtiyacı olduğunu ifade eden Prof.Dr. Gülümser Heper, “Et, ızgara ya da haşlama şeklinde yenilirse ihtiyaç büyük oranda karşılanmış olur. Şişman ve kolestorolü olanların eti abartarak yemelerini asla tavsiye etmiyoruz.
Kurban kesen insanlar yoğun et yemeyecek, et yiyemeyecek durumdakilere dağıtacak. Onlar da protein ihtiyaçlarını karşılayacak. Sosyal denge de bunu gerektiriyor” diye konuştu.
Mutlu YUCA- Koray YILMAZDEMİR/DHA
- O mucizevi besin ayette geçiyor! Sağlığını korumak isteyenlere müjde! Mutlaka tüketilmesi gerekiyor…
- Yeni gizli pandemi olarak biliniyor! Uzmanından obezite ile ilgili korkutan açıklamalar!
- Bu kadarı da olmaz artık: Mağaraya giren herkes bambaşka biri olarak çıktı! Zaman kavramını bozan 40 gün 40 gece!
- Gençlik iksiri kolajen o bir dilimde saklı! Vücuda faydaları saymakla bitmiyor!
- Uzmanından uyarı: 50 yaş üzeri erkeklerde görülüyor: Bu hastalık uykuda yaralanmaya neden oluyor…