Gündem Bebek açıklarında korku dolu anlar

Bebek açıklarında korku dolu anlar

Paylaş
Bebek açıklarında korku dolu anlar

İstanbul Boğazı’nda, facianın eşiğinden dönüldü. Bebek açıklarında kontrolden çıkan Malta bandıralı bir tanker, kıyıya doğru sürüklendi. Yolcu teknelerine de çarpma tehlikesi yaşayan tanker, son anda dümen kırdı

İstanbul’dan, Rusya Federasyonu’na giden Malta bandıralı FMT Bergama adlı tanker, saat 18.45 sıralarında, Bebek açıklarında kontrolden çıktı. Tanker sahile doğru sürüklenmeye başlarken, yolcu teknelerine de çarpma tehlikesi yaşandı.

Haberin Devamı

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Tankerin kaptanı, kıyıya yaklaşık 100 metre kala dümen kırarak olası bir facianın önüne geçti. Yaşanan tehlikenin ardından tanker Karadeniz’e doğru seyrine devam etti.

TARİHİ YALIYA GEMİ ÇARPMIŞTI

Mısır’dan kalkan arpa yüklü 225 metrelik yük gemisi ‘Vitaspirit’ İstanbul Boğazı’ndan geçerken makineleri tamamen durunca dümeni kilitlenmişti. Gemi büyük bir hızla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün altındaki 200 yıllık Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarpmıştı. Konserlerin, düğünlerin düzenlendiği, dizi ve filmlerin çekildiği yalının büyük bir kısmı yıkılmıştı. Kazada şans eseri can kaybı ve çevre kirliliği yaşanmamıştı.

Özgür EREN-Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL (DHA)