Sağlık Bebek mamalarında salmonella virüsü çıktı, dünya genelinde satışı durduruldu!

Bebek mamalarında salmonella virüsü çıktı, dünya genelinde satışı durduruldu!

Paylaş
Bebek mamalarında salmonella virüsü çıktı, dünya genelinde satışı durduruldu!

'Lactalis' isimli Fransız bebek maması üreticisi, salmonella virüsü yayarak bebekleri hasta etmesi sebebiyle dünya genelinde ürün satışını durdurma kararı aldı

Bebek maması üreticisi Lactalis, zehirli bir virüs olan salmonellaya şirket tarafından üretilen bebek mamalarında rastlandığını ve Fransa’da aralık ayından beri 26 yeni doğan bebeğin mama yüzünden hastalandığı açıklandı.

Şirketin ilk kez Fransa’nın Craon kentindeki fabrikasında ortaya çıktığı düşünülen virüs, sıvı kaybı riski sebebiyle yeni doğan bebeklerde ve yaşlı insanlarda büyük bir sağlık tehlikesi yaratıyor. Salmonella virüsü çiftlik hayvanlarından yayılıyor ve bulaştığı kişilerde kusma, yüksek ateş ve ishal gibi belirtiler gösteriyor.

İKİNCİ BİR AÇIKLAMAYA KADAR SATIŞI DURDURULDU

Craon’daki fabrikada şubat-aralık ayları arasında üretilen bütün ürünlerin geri çekildiğini aktaran yetkililer, fabrikadaki bütün makinelerin dezenfekte edildiğini ve birçok tedbir alındığını belirtti.

İkinci bir açıklamaya kadar yalnızca Fransa’da değil, aynı zamanda şirketin ürünlerini ihraç ettiği İngiltere, Çin, Pakistan, Bangladeş ve Sudan ülkelerinde de virüs içerdiği öngörülen Lactalis bebek maması satışının durdurulması kararı alındı.

Haberin Devamı