Gündem Bedelli askerlik çıkacak mı? Son gelişmeler... Flaş gelişme

Bedelli askerlik çıkacak mı? Son gelişmeler... Flaş gelişme

Paylaş
Bedelli askerlik çıkacak mı? Son gelişmeler... Flaş gelişme

Bedelli Askerlik konusu gün geçtikçe gündeme daha da çok geliyor. Sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışan on binlerce vatandaş teleplerini yoğun bir şekilde iletiyorlar.

Sosyal medya, özelllikle Twitter'ın gündeminde bedelli askerlik konusu var. On binlerce vatandaş birleşerek bedelli askerlik konusunu trend topic listesine sokuyorlar. Bazıları "Bedelli askerlik yoksa oy da yok!" diyerek tepkilerini iletiyorlar. Fakat son gelişmeler ise bu beklentileri boşa çıkaracak cinsten...

BEDELLİ ASKERLİKTE FLAŞ GELİŞME

AK Parti MKYK’da bedelli askerlik konusu da gündeme geldi. Bazı MKYK üyelerinin konuyu gündeme getirip, “Büyük beklenti var” denilen bedelli askerlikle ilgili olarak Erdoğan da, “Bize de talepler geliyor” dedi. Erdoğan’ın, “Siz ne düşünüyorsunuz” demesi üzerine söz alan bazı MKYK üyeleri görüş bildirdi. “Büyük beklenti oluşturan bu talebin karşılanmasını” isteyenlerin yanı sıra Suriye’deki operasyonların sürdüğü bir dönemde bedelli askerlik uygulamasının getirilmesinin doğru olmayacağını ve tepkiyle karşılanacağını söyleyenler de oldu. Birçok üye de görüş bildirmek için söz talebinde bulununca Erdoğan, “Böyle olmayacak, kimler istiyor, kimler istemiyor” diyerek oylama yaptırdı.

Erdoğan, karşı çıkanların çoğunlukta olduğu oylamanın ardından da, “Seçim ortamında böyle bir gündemi doğru bulmam” diyerek tartışmaya son verdi.