Spor Beşiktaş başkentte takıldı

Beşiktaş başkentte takıldı

Paylaş
Beşiktaş başkentte takıldı

Turkcell Süper Lig'in 28. hafta açılış maçında Beşiktaş deplasmanda Ankaragücü ile golsüz berabere kaldı

Siyah-beyazlı takım bu sonucun ardından ligde puanını 56'ya çıkararak maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi ve zirve mücadelesinde rakiplerinin puan kaybetmesini beklemeye başladı.

Ev sahibi takım ise 33 puana ulaşarak yine maç fazlasıyla 12. sıraya yükseldi.

Süper Lig'de oynanan son 11 mücadelede Başkentte Ankaragücü'ne puan vermeyen Kartal, aldığı 0-0'lık sonuçla birlikte bu geleneğini de bozmuş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 4: Sağ taraftan ceza alanına giren Bobo’nun pasında topla buluşan Holosko’nun vuruşunda, top kaleci Serkan’da kaldı.

Dakika 9: Sapara’nın soldan yaptığı ortada ceza alanında topla buluşan Mehmet’in vuruşunda, top savunmadan döndü. Topu yeniden önünde bulan Mehmet’in ikinci vuruşunda ise Necip topu uzaklaştırdı.

Dakika 17: Sapara’nın verdiği pasla sağ çaprazdan ceza alanına giren Mehmet’in vuruşunda top yandan auta gitti.

Dakika 26: Holosko’nun yaptığı ortada ceza alanı içinde uygun durumda bulunan Uğur’un kafayla yaptığı vuruşta, kaleci Serkan topu tokatlayarak uzaklaştırdı.

Dakika 29: Rothen’in yaptığı ortada Rajnoch’un ceza alanına gönderdiği topa iyi yükselen Rothen’in kafayla yaptığı vuruşta, kaleci Rüştü topu ayaklarıyla önledi. Boşta kalan topu önünde bulan Koray’ın vuruşunda ise savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

Dakika 31: İbrahim Üzülmez’in çol çaprazdan yaptığı vuruşta, kaleci Serkan Kırıntılı topu tokatlayarak kornere gönderdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

Dakika 52: Rothen’in şutunda Rüştü topu son anda kurtardı, mutlak tehlikeyi savuşturdu.

Dakika 58: Bobo topu sağdan ortaladı, Uğur İnceman’ın vuruşunda savunmaya çarpan top üstten kornere çıktı.

Dakika 70: Vassel-İbrahim Kaş mücadelesinde Ankaragücü’nün golcüsü Vassel kendisini yerde buldu. Başkent ekibinin penaltı beklediği pozisyonda hakem Barış Şimşek “Devam” kararı verdi.

Dakika 73: Beşiktaş ceza sahası içinde oluşan karambolde Sivok topu kale çizgisi üzerinden elle çıkardı. Hakem kafayı vuran Koray’ın ofsaytta olduğuna karar verdi.

Dakika 79: İbrahim Üzülmez’in ortasında Bobo topa vurdu, top yan direkten geri geldi.

Dakika 90+1: Murat’ın vuruşunda Sivok topa müdahale ederek mutlak bir gol tehlikesini önledi. 90 dakika golsüz sonuçlandı.

MAÇTAN NOTLAR

Zirve yarışından kopmamak için başkent deplasmanında mutlak galibiyeti hedefleyen Beşiktaş'ta tedavileri devam eden Nobre, Tabata, Tello, Ferrari, Nihat, Ramazan ve Ernst, Ankaragücü maçı kadrosuna alınmadılar.

Siyah-beyazlılarda ayrıca Uğur, Fink, İbrahim Toraman ve sakatlığı nedeniyle Ankara'ya getirilmeyen Ernst sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Uğur, Fink ve İbrahim Toraman, Ankaragücü maçında sarı kart görmeleri durumunda, gelecek haftaki Trabzonspor maçında forma giyemeyecek.

Ankaragücü yönetimi, kurallar gereği Beşiktaş taraftarına tribünde yüzde 5'lik kontenjan ayırdı. Siyah-beyazlı taraftarlar kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

BAŞKENT TEMSİLCİSİNDE 2 EKSİK

Ankaragücü'nde ise sakatlıkları bulunan Metin Akan ve Muhammed Hanefi kadroya alınmazken, başkent temsilcisinde cezalı futbolcu bulunmuyor. Ankaragücü yönetimi, aileleri stada çekmek için bu karşılaşmayla birlikte özel bir uygulama başlattı. Buna göre stadın maraton tribününde bulunan 8 nolu kapıdan sadece ailelerin giriş yapmasına izin verildi.

Bu kapıyı kullanan ailelere taraftar forması hediye edildi. Maraton tribününde 15'e 10 boyutunda Ankaragücü amblemi açıldı ve bu sırada “Gururluyuz, güçlüyüz, Ankaragüçlüyüz” yazılı dev flamalarla gösteri yapıldı.

Ankaragücü yönetiminin bu organizasyon için 5 binden fazla sarı ve lacivert karton dağıttığı öğrenildi. Öte yandan Ankaragücü, sahaya “Özhan Başkan, mekanın cennet olsun” yazılı pankartla çıktı.

17 KİŞİ ÇIKTILAR

Beşiktaş, sakat oyuncuların fazlalığı nedeniyle sahaya 17 kişi çıktı. Nobre, Tabata, Tello, Ferrari, Nihat, Ernst ve Ramazan sakatlıkları nedeniyle forma giymedi.

Kartal’da kaleci Rüştü’nün yanı sıra diğer file bekçileri Hakan ve Korcan da kadroda yer aldı. Ankaragücü’nde ise sakat olan Metin Akan ve Muhammmed Hanefi takımdaki yerini alamadı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Ankaragücü-Beşiktaş karşılaşması için iki takım taraftarı arasında geçmiş yıllarda yaşanan olaylar nedeniyle Ankara polisi geniş güvenlik önlemleri aldı. Karşılaşma için emniyet 2 bin 500 polis görevlendirirken, 1000'e yakın özel güvenlik görevlisi de stat içinde ve çevresinde hazır bulundu.

Ayrıca atlı ve köpekli polisler de stat çevresinde gün boyu denetim yaparken, stattaki güvenlik kameralarının yanı sıra 10 polis kamerası da maç boyunca taraftarları kaydetti.

Bu arada, Ankara emniyeti, taraftar gruplarının karşılaşmaması için stada geliş güzergahlarını ayırarak, otobüsle İstanbul'dan gelen Beşiktaş taraftarını Ankara girişinde karşıladı ve stada kadar eşlik etti.

Emniyet görevlileri ayrıca Bursa'dan gelen Bursaspor taraftarları için de tren garında ve otobüs terminalinde özel önlemler aldı.

4

Haberin Devamı