Coşkun Türk Bienvenu Güiza!
HABERİ PAYLAŞ

Bienvenu Güiza!

Haberin Devamı

Sırf Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Young Boys formasıyla Fenerbahçe’ye gol attı diye, teknik direktör Aykut Kocaman’ın aklında kalan ve mecburiyetten Niang satılınca apar topar transfer edilen Bienvenu Antalya karşısında bırakın saç baş yoldurmayı, yaptıklarıyla güldürdü de... Young Boys Genel Müdürü Ilja Kaenzig ülkesinde bir gazetecinin kendisine “Bienvenu’yü satmak risk değil miydi” diye sorması üzerine şu cevabı vermişti: “Fenerbahçe’de 6 haftada gol atamayan bir oyuncuyu 4 milyon euroya kim satmaz ki!”
[[HAFTAYA]]

Sarı-lacivertli formayla ilk golünü Gaziantep deplasmanında kafayla atmıştı Bienvenu. O gol sonrası skor yazarları! methiyeler düzmüştü. Ama görünen Bienvenu için bırakın skor yazarı, spor yazarı olmaya bile gerek yoktu ki. Fenerbahçe 3 sezon boyunca, İspanyol futbolcu Daniel Güiza’dan çok çekmişti. Fenerbahçe tarihinin en pahalı santrforu olarak transfer edilmişti

Güiza ve geçen sezon zararına satıldı. Ancak yenisi geldi! Bienvenu Fransızca “hoşgeldin” demek. Bu nedenle başlığım Bienvenu Güiza. Fakat Bienvenu’nun dün kaçırdığı iki net pozisyonu görünce “Güiza’ya rahmet okuttu” dersek abartmış olmayız. Sezon başından beri ısrarla yazıyoruz, söylüyoruz. Bu takıma adam gibi bir santrfor şart.

Çünkü takımın beyni, en büyük gol silahı Alex durunca takımın hücum dengesi bozuluyor. Bu dengeyi sağlayacak da en az mecburen satılan Niang kadar etkili bir santrfordur. Yoksa bu Fenerbahçe şampiyonluğu belirleyecek Play-Off maçlarını oynar ama şampiyonluğa çok zor ulaşır. Fenerbahçe yönetimi ve teknik direktör Aykut Kocaman bunun hesabını iyi yapmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder