Bilim - Teknoloji Viper V2 Pro, yeni nesil optik anahtarlar kullanıyor
Paylaş
Viper V2 Pro, yeni nesil optik anahtarlar kullanıyor

Viper V2 Pro, Razer'ın popüler Viper serisini devam ettiren ultra hafif, kablosuz bir oyun faresi. Aynı simetrik şekle sahip ancak Viper Ultimate'e göre bazı tasarım değişiklikleri içeriyor ve ağırlığını önemli ölçüde azaltıldı. Onur Binay/posta.com.tr

Razer Viper V2 Pro, orta büyüklükte bir fare ve 58 gram ağırlığında. Bu, birçok oyun faresinden biraz daha küçük. Fare üzerindeki Razer logosu siyah modelde pek dikkat çekmese de beyaz renkte epey belirgin. Sol tarafta iki başparmak düğmesi, üstte tekerlek var. Anahtarlar ise 90 milyon tıklamaya kadar dayanıklı. Kutudan çıkan kablosuz USB aparatı, herhangi bir kablosuz oyun faresi için standart olan 2,4 GHz bağlantı üzerinden kararlı bir deneyim sunuyor. Kablolu bağlantıyı tercih edenler SpeedFlex kablosunu fare üzerindeki USB-C bağlantı noktasına takabilir. Farenin alt tarafında, üç PTFE ayağı, güç/DPI düğmesi ve yeni Focus Pro 30k optik sensörü var. Fare, 2 mm kalınlığa kadar cam da dahil olmak üzere çeşitli farklı yüzeylerde çalışabiliyor.

Haberin Devamı

Viper V2 Pro'nun özelliklerini Razer Synapse aracılığıyla özelleştirebilirsiniz. Özelleştir sekmesinde, farenin düğmelerinden herhangi birinin işlevini değiştirebilir ve çeşitli kurulumlar için profiller ayarlayabilirsiniz. Performans sekmesinde, beş hassasiyet ayarından birini (400 ila 6.400 DPI aralığında, maksimum DPI ise 30 bin) seçebilir veya tam olarak istediğiniz DPI'ı elde etmek için kaydırıcıyı kullanabilirsiniz. Kalibrasyon sekmesi, farenin izleme mesafesini değiştirebileceğiniz yer. Asymmetric Cut-Off adlı bir özellik, farenin farklı yüzeylerde kalkış ve iniş mesafesini dinamik olarak ayarlıyor. Bu, özellikle fare altlığı kullanmıyorsanız kullanışlı.

Viper V2 Pro, hem iş hem de oyun için kullanışlı. Hafifliği ve küçük boyutu sayesinde, eliniz yorulmadan fareyi saatlerce kullanabilirsiniz. Normalde bir kontrol cihazıyla oyun oynamak, fare ve klavyeye daha rahat olsa da burada DPI'ı 1600'e yükselterek düşmanlara hızla hedef alabilirsiniz. Duyarlı kaydırma tekerleği, oyun sırasında silahlar arasında hızla geçiş yapmanıza da yardımcı oluyor. Hızlı kaydırma ve farenin yeniden konumlandırılmasını gerektiren oyunlar, V2 Pro için çocuk oyuncağı. Valorant veya Apex Legends gibi birinci şahıs nişancı oyunları ya da hızlı tempolu, yüksek DPI hareketlerine ve yüksek tıklama oranı isteyen League of Legends gibi MOBA'ları bu fareyle rahatlıkla oynayabilirsiniz. Viper V2 Pro'nun 70 saatten fazla ayakta kalabileceği söyleniyor. Fareyi yeniden şarj etmeden önce yaklaşık iki hafta boyunca hem iş hem de üretkenlik için kullanabilirsiniz. Bu yaklaşık 70-80 saatlik bir kullanım anlamına geliyor.

Haberin Devamı