Ekonomi Bilişim devlet politikası olacak

Bilişim devlet politikası olacak

Paylaş
Bilişim devlet politikası olacak

Bilişim Sanayicileri Derneği Başkanı Turgut Gürsoy, sektörün yüzde 95'ini temsil eden derneğin bilgi teknolojileri sektörünün stratejik önceliğini sahiplenmesi ve bunu devlet politikası haline getirmesi için harekete geçti

30 MİLYAR DOLARLIK HACİM

Haberin Devamı

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Başkanı Turgut Gürsoy, TÜBİSAD’ın 30 milyar dolarlık bir hacimle pazarın yüzde 95’ini temsil ettiğini söyledi. TÜBİSAD’ın düzenlediği basın toplantısında konuşan Turgut Gürsoy, derneğin telekom ve medya şirketlerinin katılımıyla teknoloji ile telekomünikasyonu birleştiren tek platform olduğunu belirtti.

Turgut Gürsoy, “Bilgi teknolojileri sektörünün stratejik önceliğini sahiplenmek, bunu devlet politikası haline getirmek için inisiyatif başlattık” diye konuştu.

FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLMELİ

Koç Bilgi Genel Müdürü ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu Başkanı Mehmet Nalbantoğlu, “Türkiye teknoloji sektöründeki fırsat dalgalarını yakalayıp, o dalganın üzerine binip, uluslararası arenada bir rekabet gücü oluşturamadı” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye 2023 yılında dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alacaksa bilişim sektörünün burada mutlaka yeri olması gerektiğini söyleyen Nalbantoğlu, “2010’lu yıllarda Avrupa’nın çöpünü toplayan değil, bilgisini yöneten bir ülke olmak istiyoruz” dedi.