Nedim Şener Bir ülke üç terör örgütü
HABERİ PAYLAŞ

Bir ülke üç terör örgütü

Haberin Devamı

Dünya’da aynı anda üç terör örgütüne karşı açık mücadele veren kaç ülke vardır. Türkiye dışında böyle bir ülke olduğunu sanmıyorum. Bir yanda kanlı terör örgütü PKK, diğer yanda IŞİD. Öte yanda Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ. Hepsiyle de mücadeleyi tek başına yapıyor.

Ankara’da gerçekleştirmeyi düşündüğü kanlı terör saldırısı cumartesi günü yapılan bir operasyonla önlenen PKK, dün Şemdinli’de beş ton patlayıcı yüklü araçla 10 askerimizi şehit etti.

Terör örgütü PKK’nın artık hedef ayrımı yapmadığı bir kez daha kendisini gösterdi. Sivillerin de hayatını kaybedeceği öngörülen kontrol noktasına yapılan saldırıda, 8 sivil yaşamını kaybetti.

Ortadoğu’nun en kanlı terör örgütlerinden IŞİD ise dün Irak’ın kuzeyinde Türk askerlerinin de görev yaptığı Başika kampının yakınındaki Gedu üssüne saldırdı. Bu örgütlerin dışında da devletin ve toplumun her yerine nüfuz etmiş Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadele devam ediyor.

ABD’nin yaptığı kötülük

Hepsi birbirinden tehlikeli ve kanlı terör örgütleri arasında mücadelesi en karışık olanı FETÖ ile yapılanı. Çünkü sırtını Türkiye’nin “müttefiki” Amerika Birleşik Devletleri’ne dayamış durumda.

Adeta onların istihbarat ve operasyon örgütü görüntüsü veriyor. FETÖ’nün lideri Fethullah Gülen, Amerika Birleşik Devletleri’nden örgüt üyelerine açık gizli mesajlar vermeye devam ediyor.

Bunları da ABD’nin desteği sayesinde yapıyor. Türkiye’de son zamanlarda FETÖ’cülerin içinde yer alacağı provokatif eylemler ve sonrası 15 Temmuz gibi bir kalkışmadan söz ediliyor. Hükümet ise bu söylemlerin FETÖ’yü güçlendirdiğinden bahsediyor.

Tehlike ne abartılmalı ne küçümsenmeli. Dün gazetelere yansıyan bir haberde itirafçı olan kişi FETÖ’nün iletişim kanalı olan Bylock üzerinden örgüt üyelerine nasıl moral verildiğini açık açık anlatıyor. “Silivri Hatıraları” başlıklı mesajda, “Herkesin morali çok yüksek.

Bunda en önemli faktör geride kalanlara sahip çıkılıyor olması” diyor. Yine Malatya cezaevinden eşini arayan FETÖ’cü polis Fatih G. kaydedildiğini bilmesine rağmen telefonda, “Gazeteden takip ediyorum, ortalık çok karışacak, dışarı çok çıkmayın, gıda maddelerini arttırın.

Bir buçuk aya kadar geleceğiz. Onların kafalarına Allah’ın izniyle ineceğiz. Aralık ayını görmeyiz Allah’ın izniyle Kasım’da çıkacağız. Az kaldı güzelim 3-5 kişi değil toptan hepimiz çıkacağız.”

Gazeteler bu haberlerden geçilmiyor. Bunun tek sebebi de FETÖ lideri Fethullah Gülen hâlâ örgütü yönetebiliyor olması.

ABD, Gülen’in koruyarak Türkiye halkına nasıl bir kötülük yaptığının farkında değil galiba.Belki de farkında.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder