Tamer Heper Bu kadar büyütmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Bu kadar büyütmeyin

Bir işyerinin yarı hissesini almak üzere yazılı anlaşma yaptık. Hisseyi satacak olana bir miktar peşin verdik bakiyesini bono yaptık. Bononun bir fotokopisini aldım ve arkasına alınan kaparonun miktarını yazıp karşı tarafa imzalattım. Ancak satıcı bütün bunlar yapıldıktan sonra sözleşmeyi imzalamadı. Bizden sonra bir başkasına hisseyi satmış. Bizim bonoları iade etmedi ve iki sene sonra da evime haciz geldi, meğer ihtiyati haciz kararı almış. Bir avukatla görüştüm menfi tespit davası açtı ama gördük ki bonoda eksik bıraktığım yetki hanesini, nakden bölümünü, adresi ve düzenleme tarihini kendisi doldurmuş. Ailece perişanız eşim psikolojik tedavi görüyor. Lütfen bana yardımcı olun, acil yanıt bekliyorum. T.A.

Haberin Devamı

Size nasıl yardımcı olabileceğimi çok düşündüm. Kendi kendime dedim ki, olsa olsa okuyucuma acil yanıt vererek yardımcı olabilirim. Zira anlattıklarınızdan avukatınızın gereken her şeyi yapmış olduğunu gördüm. Öncelikle şunu söyleyeyim. Yaşam içinde böyle olaylar da bir tek sizin başınıza gelmiş değil, bunu eşinize söyleyin. Sonra bono üzerinde tahrifat var, tesadüfe bakın ki daha dün bonolar üzerinde ve bononun esaslı unsurlarında tahrifatın resmi evrakta sahtecilik olduğunu yazmıştım. Yani sizin bonoda da sahtecilik yapılmış, bunun ispatında da zorluk çekmeyeceksiniz. Zira elinizde karşı tarafın imzasını da taşıyan bir bono fotokopisi var. Bu ikinci avantajınız. Üçüncüsü de menfi tespit davası konusunda elinizin sağlam olması. Burada benim temennim davanızın çok uzun sürmemesi yolunda. Zira olaya bakan mahkeme gerekli kararı verecektir. Doğru yoldasınız, yeter ki duruşmalar uzamasın. Çok dert etmeyin, her şeyin başı sağlık.

İndirim yok

Kiracı olduğum dairenin kirasını artırmam isteniyor. Ancak duyduğuma göre artık kira artırımı değil indirimi söz konusu imiş. Bu ne derece doğru? Doğru ise ne oranda indirim var? L.Y.

Doğrusunu isterseniz bahsettiğiniz indirim herhalde size yeni kiralan yerler için söylenmiş. Yani artık kiralar düştü ona göre pazarlık et anlamına. Yoksa kiracı olduğunuz yerde yeni dönem kira bedelinin yasal olarak indirileceğine dair bir gelişme yok. Ancak en az TÜİK-ÜFE 12 aylık ortalama kadar artırılması gerekiyor iken Yargıtay’ın son kararlarında son ekonomik durum karşısında artırım yapılmayabileceği hükmü var. Ancak bu her kiralanan için söz konusu değil. Halin icabına göre buna karar vermek lazım. Ancak yasal olarak indirim kiralananın önemli vasıflarında eksilme olması halinde söz konusu olabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder