Ekonomi Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Tüm Zamanların En Güçlü Roadster’ı

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Tüm Zamanların En Güçlü Roadster’ı

Paylaş
Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Tüm Zamanların En Güçlü Roadster’ı

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Tüm Zamanların En Güçlü Roadster’ı

Bugatti Automobiles S.A.S suskunluğunu bozarak, dünyanın en hızlı roadster modeli olan Veyron Grand Sport Vitesse’yi 82. Cenevre Otomobil Fuarında görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. 431 km/sa ile dünya hız rekorunu elinde bulunduran Veyron Süper Sport ‘un sürüş dinamiklerini bünyesinde bulunduran Vitesse, Bugatti’nin ürün gamında yerini aldı.



Bugatti mühendisleri 1001 HP güce ve 1.250 Nm maksimum torka sahip mevcut Grad Sport’u daha da geliştirerek Vitesse’yi yarattılar. Dünyanın en hızlı Roadster’i; Bugatti Grand Sport Vitesse, 4 turbo beslemeli, 8.0 litre hacme sahip W16 motoru ile 1.200 HP güç ve 1.500 Nm maksimum tork üretiyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan Vitesse, 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanıyla gücü tekerleklere aktarıyor.

Haberin Devamı

Aracın şasisi güç artışını desteklemek için modifiye edilmiş. Güçlendirilmiş şasisiyle Vitesse; bir Bugatti süper spor otomobilden beklenen mükemmel sürüş dinamiklerini, olağanüstü hızlanma ve frenleme özelliklerini çok iyi bir şekilde sunuyor.

“Veyron Super Sport’un başarısı bizi Bugatti Roadster’in performansını artırmak için ikna etti. Mühendislerimiz Bugatti’nin teknik olarak mümkün olan sınırlarını yeniden tanımlamak için çok çalıştılar” diyen Bugatti Başkanı Wolfgang Dürheimer şunları ilave etti: “Bu çalışmalarımız sonucunda yüksek hızda üstü açık sürüş keyfini daha da artırmak için, Süper Sport’un başarılarını Grand Sport Vitesse’e aktardık.”

Vitesse’nin dış tasarımda Süper Sport’tan alıntılara rastlamak mümkün. Tampon ve çamurluklar aynen aktarılmış. Süper Sport’ta daha aerodinamik bir yapıya bürünmüş olan motor kaputu, Vitesse’de standart modeldeki gibi görünüyor.

Haberin Devamı