Ekonomi Büyüme tahmini ikiye katlandı

Büyüme tahmini ikiye katlandı

Paylaş
Büyüme tahmini ikiye katlandı

Yılbaşında bu yıl Türkiye'deki büyümeyi yüzde 3.3 olarak tahmin eden Dünya Bankası, ekonomideki iyi gelişmeler nedeniyle büyüme tahminini yüzde 6.3'e yükseltti

Ocak raporu güncellendi

Haberin Devamı

Dünya Bankası yılbaşında yayınladığı ‘Küresel Ekonomik Beklentiler 2010’ raporunu güncelledi. Ocak ayındaki raporda bu yıl Türkiye’nin yüzde 3.3 büyüyeceğini öngören Dünya Bankası, büyüme rakamını yüzde 6.3’e yükseltti. Banka ilk raporunda 2011 için Türkiye’de yüzde 4.2 büyüme öngörmüştü. Bu tahminde değişiklik olmadı. Güncellemede Türkiye’nin 2012’de yüzde 4.7 büyüyeceği belirtildi.

Avrupa risk oluşturuyor

Küresel ekonomik iyileşmenin ilerlemeye devam ettiği, ama Avrupa’daki borç krizinin sürdürülebilir büyüme yolunda yeni engeller yarattığı ifade edilen raporda şöyle denildi: “Avrupa’daki borç krizinin etkileri kontrol altına alınırken, sürekli artan devlet borçları gelişmekte olan ülkelerdeki kredileri daha pahalı hale getirebilir. Bu da yatırımlar ile büyümeyi azaltır.”

Haberin Devamı

Türkiye ekonomisi kriz sonrasında iyi toparlandı

Birçok gelişmekte olan ülkenin ciddi finansal açıklarla karşı karşıya kalacağı belirtilen raporda, Türkiye’de 2009 yılının ikinci çeyreğinde başlayan iyileşmenin diğer bazı ülkelerden daha ileri düzeyde gerçekleştiği belirtildi.

Türkiye ekonomisinin 2009 yılındaki küresel kriz nedeniyle negatif büyümesinin ardından 2010 yılında yeniden canlandığı belirtilen raporda, bunu takip eden 2011 ve 2012 yıllarında potansiyele yakın bir büyüme olacağı belirtildi.