Gündem Cami hoparlörlerinden Zeki Müren yayını

Cami hoparlörlerinden Zeki Müren yayını

Paylaş
Cami hoparlörlerinden Zeki Müren yayını

Merkezi ezan sisteminin bağlı olduğu cami hoparlörlerinden, Zeki Müren'in sesinden Türk Sanat Müziği yayını yapıldı

Rize'de dün akşam saatlerinde merkezi ezan sisteminin bağlı olduğu cami hoparlörlerinden, Zeki Müren’in sesinden Türk Sanat Müziği yayını yapıldı. İl Müftüsü İlyas Serenli, birilerinin frekansa girerek yayın yaptığını ileri sürdü, konunun araştırıldığını söyledi. Olayda, kentteki 170 caminin hoparlörlerinden yaklaşık 5 dakika boyunca şarkı, türkü sesi duyulduğu belirtiliyor.

VATANDAŞLAR ŞAŞKIN

Merkezi ezan sisteminin bağlı olduğu cami hoparlörlerinden dün saat 20.00 sıralarında önce kısa süreli bir ilahi, ardından ise 3 dakika boyunca Zeki Müren’in sesinden Türk Sanat Müziği yayını yapıldı. Bazı camiler yayını fark edip sistemi kapattı. 3 dakika sonra ise merkezi ezan sisteminin bulunduğu Orta Cami’den sistemin kapatılmasıyla müzik yayını kesildi. Vatandaşlar duydukları karşısında şaşkınlık yaşadı.

Haberin Devamı

TEKNİK TEDBİRLER ARTIRILACAK

İl Müftüsü İlyas Serenli, merkezi ezan sisteminin il genelindeki 170 cami ile bağlantılı olduğunu ve kısa süreli müzik yayını yapıldığını belirterek, “Birileri merkezi ezan sistemi frekansına girerek müzik yayını yapmış. Olayla ilgili inceleme başlattık. Yetkili firmayı da konudan haberdar ettik. Bu tür sabotajların önüne geçebilmek için gerekli teknik tedbirler alınacak” dedi.

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)