Gündem Canilere müebbet

Canilere müebbet

Paylaş
Canilere müebbet

Fidye için kaçırdıkları iki kardeşi boğarak öldürdükten sonra benzin dökerek yakan canilere, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

İstanbul Halkalı’da oturan Veli Kavaklı teyzesinin oğlu İsmail Yıldız ve dayısının oğlu Dursun Ay ile aynı iş yerinde çalışıyordu. Veli Kavaklı’nın Emre (11) veMehmet (12) adlarında iki oğlu vardı.

Maddi sıkıntı içindeki İsmail Yıldız ile Dursun Ay, yeğenleri Emre ve Mehmet’i kaçırıp Veli Kavaklı’dan fidye istemeye karar verdi.

İsmail Yıldız ile Dursun Ay gezdirme bahanesiyle otomobile bindirdikleri Emre ve Mehmet’e içinde uyku ilacı bulunan meyve suyunu içirdi. Çocuklar uyku ilacından etkilenmedi.

İsmail Yıldız ile Dursun Ay, durumu anne-babalarına anlatacakları kaygısıyla çocukları boğarak öldürdü. Sonra cesetleri yaktılar. Veli Kavaklı gerçeği bilmeden katillerden birinin kullandığı minibüsle çocuklarını aradı.

Diğer katil, Veli Kavaklı’yı sarılarak teselli etti. Sonunda gerçek ortaya çıktı. Tutuklanan İsmail Yıldız ile Dursun Ay’a ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet (ömür boyu) hapis cezası verildi.

Ezgi Tuğçe TÜL/DHA