Ekonomi 'Cep'te ara bağlantı ücreti düşebilir

'Cep'te ara bağlantı ücreti düşebilir

Paylaş
'Cep'te ara bağlantı ücreti düşebilir

Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, BTK'nın iki yıldır uyguladığı ara bağlantı ücretlerinin 2011'de düşmesi için teklifte bulunacaklarını açıkladı

Abone özgür olacak

Avea, ara bağlantı ücretinin indirilmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) teklifte bulunacak. Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, BTK’nın iki yıldır uyguladığı, cep telefonunda iki farklı operatördeki abonenin birbiriyle konuşması sırasında alınan ara bağlantı ücretlerinin 2011’de düşmesi için teklifte bulunacaklarını açıkladı. Akdemir, abonelerin böylece daha özgür konuşacağını kaydetti.

Görüşme trafiği arttı

Erkan Akdemir, Avea’nın, gelirini en çok artıran operatör olduğunu ve nisan ayında ara bağlantı ücretlerine yönelik yüzde 50’lik indirimle operatörler arasındaki görüşme trafiğinin arttığını kaydetti.

Gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Erkan Akdemir, “Operatörler arası trafiğin artması tüketicilere özgürlük getirdi. Bu nedenle ara bağlantı ücretlerindeki indirimi destekliyoruz” dedi.

Operatöre göre uygulama

Erkan Akdemir, görüşme trafiğindeki artışın vergi düşüşünü engellediğini savundu. Erkan Akdemir, “BTK’ya göre ara bağlantı ücretlerinin düşmesiyle aramalar arttı, artan trafikle vergi gelirleri de arttı.

Ara bağlantı ücretlerinin daha da aşağı çekilmesini istiyoruz. BTK’nın operatöre göre düzenleme yapması gerekir. Her operatöre eşit uygulama, adil uygulama değildir” diye konuştu.

Haberin Devamı