Gündem "Cesedi parçaladığım için pişmanım"

"Cesedi parçaladığım için pişmanım"

Paylaş
"Cesedi parçaladığım için pişmanım"

Sevgilisini öldürüp cesedini 5 parçaya bölen Bülent Kocaman'ın sorgusu sürüyor: 'Öldürdüğüm için değil cesedi parçaladığım için pişmanım'

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde geçen temmuz ayında 3 çocuk annesi sevgilisi 25 yaşındaki Sevgi Taşkın'ı öldürüp, 5'e böldüğü cesedinin parçalarını çöp konteynerlerine atan müzikhol sahibi 31 yaşındaki Bülent Kocaman'ın polisteki sorgusu sürüyor. Suçunu itiraf eden Kocaman'ın, sevgilisi Sevgi Taşkın'ı öldürdüğü için üzülmediğini, vicdan azabı duyduğu tek konunun cesedi 5 parçaya bölüp çöp konteynerine atmak olduğunu söylediği öğrenildi. Karaman'ın polislere, öldürdüğü sevgilisinin ailesinden özür dilediğini iletilmesini istediği belirtildi.

Haberin Devamı

Merkez Nilüfer İlçesi'nde geçen 29 Temmuz tarihinde belediye ekiplerince çöp konteynerinin içinde, dizkapağı hizasından düzgün olarak kesilmiş tırnakları ojeli bir kadına ait 2 bacak bulundu. Yapılan çalışmanın ardından bacakların eşinden boşanan Sevgi Taşkın'a ait olduğu belirlendi. Polis tarafından geçen salı akşamı cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan Sevgi Taşkın'ın patronu ve sevgilisi olan Bülent Kocaman ile babası Ali Ekber Kocaman ve kardeşi Barış Kocaman'ın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ndeki sorgulamaları devam ediyor.

KONSOMATRİST SEVGİLİSİNİN PARALARINI İSTEDİĞİ İÇİN TARTIŞMIŞLAR

Cinayetin işlendiği Merkez Nilüfer İlçesi Beşevler Mahallesi Güneş Sitesi'ndeki dairesinde gözaltına alınan Bülent Kocaman, babası ve kardeşi, Emniyet Müdürlüğü'nde ayrı nezaretlerde tutuluyor. Bülent Kocaman'ın, sorgulamaya katılan polislere, işlediği cinayeti, soğukkanlılıkla anlattığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Karaman'ın, kendisine ait müzikholde konsomatris olarak çalışan sevgilisi Sevgi Taşkın'la para yüzünden öldürdüğünü belirten polis yetkilileri, şu bilgileri verdi:

“Sevgi'nin Bülent Kocaman'ın yanında çalışmasına, ablası Sevim Taşkın aracı oldu. Burada çalışan Sevim, daha sonra kardeşini Bülent ile tanıştırıp çalışması için ricada bulundu. Daha sonra birbirlerine aşık olan Sevgi ile Bülent, kiraladıkları bir evde birlikte kalıyorlardı. Yaklaşık 6 ay önce parasal sıkıntı çeken Bülent bu evden taşınıp babası ve kardeşinin yanına yerleşti. Sevgi de burada kalıyordu. Parasal sıkıntı çeken Bülent, konsomatrislik yaparak kazandığı parayı istediği için evden ayrılan Sevgi ile para yüzünden tartıştı. İkisi de çok alkollüydü. Bülent mutfaktan aldığı bıçak ile Sevgi'yi karnından bıçaklayıp öldürüp yattı. Sabah kalkınca olayın farkına vardı. Bu kez cesedi halı ile sürükleyip banyoya getirdi. Evdeki bıçaklarla 5 ayrı parçaya böldü. Bacakları attıktan sonra, daha önce denize atmayı düşündüğü kalan 4 parçayı 5 gün içerisinde Konak ve Beşevler semtlerindeki çöp konteynerlerine siyah poşet içersinde attı. Süreyi uzun tutmasının nedeni geçen süre içersinde ceset parçalarının büzülmesi. Evde babası ve kardeşinin olmadığı süre içersinde cinayeti işleyen Bülent, banyodaki kan izlerini ise tuz ruhu dökerek temizlemiş.”

Haberin Devamı

CESEDİ PARÇALADIĞI İÇİN VİCDAN AZABI ÇEKİYORMUŞ

Sorgulaması tamamlanmak üzere olan Bülent Kocaman, Adliye'ye sevk edilecek. Cinayet şüphelisi Karaman'ın sevgilisini öldürdüğü için değil cesedini parçaladığı için büyük vicdan azabı çektiğini söylediği öğrenildi. Kocaman'ın, polislere, “Onu öldürdüğüm için üzülmüyorum. Cesedini temiz bir halde ailesine teslim edebilirdim. Bunu yapmadığım için canım çok yanıyor. Ailesinden özür diliyorum. Ne olur bu üzüntümü onlara iletin” dediği belirtildi.

KALAN PARÇALAR İZMİR’DEN GELEN KÖPEK İLE ÇÖPLÜKTE ARANACAK

Bu arada Sevgi Taşkın'ın vücudunun kalan parçalarının bulunması için İzmir'den bu konuda özel eğitim almış bir köpeğin Bursa'ya getirileceği bildirildi. Köpekle birlikte Nilüfer İlçesi’nin çöplerinin döküldüğü alanda arama yapılacağı, köpek sayesinde cesedin kalan parçalarına ulaşılmasının hedeflendiği belirtildi.

Haberin Devamı

EK GÖZALTI SÜRESİ ALINDI

Cinayet şüphelisi Bülent Kocaman, babası Ali Ekber ve kardeşi Barış Kocaman'ın sorgulaması için savcılıktan 24 saat daha ek süre alındı. Ekipler, talihsiz kadının cesedinin diğer parçalarının atılmış olabileceği, günde 2 bin ton çöpün döküldüğü Hamitler Çöplüğü'nde arama başlattı. İzmir'den getirilen eğitimli Amerikan Cocker ve Alman çoban köpekleri ile aramalara başlayan ekipler, kepçe ile ayrıştırdığı çöpler arasında ceset parçalarını arıyor.

Ekipler, öldürülen Sevgi Taşkın’ın ailesinin de isteği üzerine cesedin parçalarının gömülme ihtimali olan Kocaman'a ait Karacabey İlçesi'ndeki bağ evinde yarın sürdürecek.

MAHKEMEDEN KISITLAMA KARARI ALDI

Öte yandan Bursa 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi, olayın organize işlenmiş bir cinayet olma ihtimali üzerine soruşturmayla ilgili bazı haberlere kısıtlama getirilmesi kararını aldı. Mahkeme basın kuruluşlarına dağıttığı tebligatta olayın organize olması ve diğer şüphelilerin kaçma ihtimali üzerine bazı bilgi ve belgelerin kaleme alınmasına kısıtlama getirdi.

Haberin Devamı

Selahattin BUDAKOĞLU- Hüseyin TÜCCAR/BURSA, (DHA)