Ceviz en sağlıklı kabuklu yemiş

ABD, Pennsylvania'daki Scranton Üniversitesi'nden araştırmacılar, kabuklu yemişler arasında en çok antioksidanın cevizde bulunduğunu açıkladı

30 Mart 2011, Çarşamba 12:50
A A

Antioksidanların vücudu hastalıklara karşı korumada etkili olduğu biliniyor.

Diğer kabuklu yemişlerin de faydalı besin değerlerine sahip olduğunu söyleyen araştırmacılara göreyse ceviz, fıstık, badem ve şamfıstığından daha sağlıklı.

Araştırmayı yürüten Dr. Joe Vinson, cevizdeki antioksidan miktarının diğer kabuklu yemişlerden ortalama iki kat daha fazla olduğunu, ayrıca daha yüksek kalite ve etkinlikte olduğunu söylüyor.

Dokuz tür kabuklu yemişin dahil edildiği araştırmada cevizdeki antioksidanların E vitamininden 2 ila 15 kat daha kuvvetli olduğu da tespit edildi. Kabuklu yemişlerin kavrulması antioksidanların kalitesini düşürüyor, ceviz bu yönden de kavrularak tüketilen yemişlere göre daha şanslı durumda.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;