Ceviz en sağlıklı kabuklu yemiş
ABD, Pennsylvania'daki Scranton Üniversitesi'nden araştırmacılar, kabuklu yemişler arasında en çok antioksidanın cevizde bulunduğunu açıkladı
30 Mart 2011 , Çarşamba 12:50
Antioksidanların vücudu hastalıklara karşı korumada etkili olduğu biliniyor.
Haberin Devamı
Diğer kabuklu yemişlerin de faydalı besin değerlerine sahip olduğunu söyleyen araştırmacılara göreyse ceviz, fıstık, badem ve şamfıstığından daha sağlıklı.
Araştırmayı yürüten Dr. Joe Vinson, cevizdeki antioksidan miktarının diğer kabuklu yemişlerden ortalama iki kat daha fazla olduğunu, ayrıca daha yüksek kalite ve etkinlikte olduğunu söylüyor.
Dokuz tür kabuklu yemişin dahil edildiği araştırmada cevizdeki antioksidanların E vitamininden 2 ila 15 kat daha kuvvetli olduğu da tespit edildi. Kabuklu yemişlerin kavrulması antioksidanların kalitesini düşürüyor, ceviz bu yönden de kavrularak tüketilen yemişlere göre daha şanslı durumda.
BUNLARI DA OKUYUN
- Korkutan rapor! 2019’dan beri 1 milyondan fazla kişinin ölümüne neden oldu
- Kuaförlerde, evde, yoga salonunda akılalmaz serum modası! Gittikçe yayılıyor: Alerjik şoka sebep olup hayatınızı tehlikeye atabilir
- O mucizevi besin ayette geçiyor! Sağlığını korumak isteyenlere müjde! Mutlaka tüketilmesi gerekiyor…
- Yeni gizli pandemi olarak biliniyor! Uzmanından obezite ile ilgili korkutan açıklamalar!
- Bu kadarı da olmaz artık: Mağaraya giren herkes bambaşka biri olarak çıktı! Zaman kavramını bozan 40 gün 40 gece!