Ekonomi Chiesi ile Pharmactive güçlerini birleştirdi

Chiesi ile Pharmactive güçlerini birleştirdi

Paylaş
Chiesi ile Pharmactive güçlerini birleştirdi

Chiesi Türkiye ve Pharmactive, ürün satın alması ve üretimde iş birliği kararı alarak iki önemli anlaşmaya imza attı

Türkiye’de 10 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren İtalya merkezli uluslararası ilaç firması Chiesi, ürün portföyünü genişletmek amacıyla Pharmactive ile iş birliğine imza attı.

Chiesi, Türkiye’de büyüme planının önemli bir adımı olarak yeni ürün iş birlikteliğinin yanı sıra temel ve özel tedaviler portföyünde yer alan bazı ürünleri için de yerel üretim kararı aldı. İlk aşama nazal steroid spreyin üretimi ile başlayacak olup Chiesi tarafından gerekli teknoloji transferinin tamamlanmasını takiben üretime başlanacak. Bir sonraki aşamada Türkiye’den Avrupa ülkelerine ihracat konusu da şirketin planları arasında yer alıyor.

'TÜRKİYE'DEKİ VARLIĞIMIZ GÜÇLENECEK'

Chiesi Türkiye Genel Müdürü Filiz Balçay, ürün satın alımı ve üretimi kapsamında imzaladıkları bu anlaşmanın katkılarını şöyle değerlendirdi:

“Türkiye’nin öncü ilaç firmalarından Pharmactive İlaç ile imzaladığımız anlaşma, Türkiye’deki portföyümüzü zenginleştirmeyi ve yerel üretimi hedefliyor. Global ölçekte cirosunun yüzde 20’den fazlasını AR-GE faaliyetlerine ayıran ve yenilikçi ürünler geliştirmekte olan Chiesi’nin bu iş birlikteliği, Türkiye’deki varlığını güçlendirecek ve ürün portföyünün genişleyerek büyümesini sağlayacak önemli bir adımdır.”

'MUTLULUK DUYUYORUZ'

İtalya’nın dev markalarından Chiesi firmasının Türkiye’deki ve bölge ülkelerdeki pazarlara yönelik attığı adımları yakından takip ettiklerini ifade eden Pharmactive Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sancak, “Üretim tesisimiz yüksek kapasite ve teknolojisiyle sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da sayılı ilaç üretim tesislerinden birisi. Stratejik üretim iş birliklerimize bir yenisini daha eklemekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı