Nedim Şener CIA'cının gözünden FETÖ'cü subaylar
HABERİ PAYLAŞ

CIA'cının gözünden FETÖ'cü subaylar

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki FETÖ yapılanması gibi yurt dışı bağlantısı da mutlaka çözülecek. Arkalarındaki güç ilelebet onları korumayacak. Hayal kırıklıkları onları konuşmaya zorlayacak. Hatırlayacaksınız, Alman Deutsche Welle kanalına konuşan FETÖ’cü bir subay “NATO bizi sattı” demişti.

Hemen NATO kanadından ona destek açıklamaları gelmişti. Şimdi de 15 Temmuz gecesi İstanbul'da olan eski CIA danışmanı Henri Barkey konuşmuş; “Ordu ile ilişiği kesilen 100’den fazla amiral ve general var ve bu yönetim kadrosunun yüzde 46’sına denk geliyor. Atılan bu kişiler Amerika’ya yakın NATO’ya inanan kişiler. Ancak yerlerine gelenlerin daha milliyetçi bir tavır içinde olduklarını görüyoruz. Bu Türkiye ile NATO ilişkileri açısından tehlikeli bir durum.”

Yürüyen et parçaları

Barkey’in “Amerika’ya NATO’ya yakın” dediği FETÖ’cü darbeciler batı ülkelerinde ülkelerini ve onurlarını satarken, “milliyetçi” diye aşağıladığı subaylar da Irak’ta, Suriye’de ülkeleri için savaşıyorlar.

İşte size örnek bir NATO’cu subay, Amerikan CNN kanalına çıkan NATO’nun Almanya Üssü’nde görev yapan firari FETÖ’cü Tuğgeneral Mehmet Yalınalp, “TSK zor durumda uçak bile uçuramıyor” diye konuşuyor. Yine NATO’da görev yapan 40 FETÖ’cü subay Almanya’ya sığınma talebinde bulundu. Bir de 15 Temmuz darbe girişiminden sonra helikopterle Yunanistan’a sığınan sekiz FETÖ’cü var ki, insan olmaktan çıktılar.

Onlar Yunanistan’a sığınmak için çırpınan, her biri ülkelerini satan yürüyen birer et parçaları.

Vatansever subaylar

Bir de eski CIA’cının tehlikeli bulduğu milliyetçi subaylar var. Onlar da ülkeleri için şehit oluyorlar, yaralanıyorlar. Bunların içinde FETÖ’cülerin kumpasla “darbeci” diye tutukladığı ve yıllarca hapis yatanlar dahi var. Örnek mi? FETÖ’nün ‘Balyoz’ kumpasıyla üç yıl cezaevinde yatan Tuğgeneral Bahtiyar Ersan. Askerleriyle birlikte Çukurca’daki Kaletepe üs bölgesini teröristlerden temizleyip Türk bayrağını göndere çekmişti. Yine ‘Askeri casusluk’ davasında iki yıl cezaevinde kalan Yarbay Merdin Kışkan. O da Suriye’de El Bab'da yaralandı.

Son örnek, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Kardak kayalıklarına giden Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça. Balyoz kumpasında tutuklanıp, üç yıl hapis yatmıştı. Aynı okullarda yetiştiler aynı eğitimi aldılar; asker oldular. Kimileri FETÖ’cü, Amerikancı, NATO’cu oldular kimileri vatansever. Ama asıl mesele asker olmakta değil, adam olmakta.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder