Dünya Çin 7.1'le sarsıldı

Çin 7.1'le sarsıldı

Paylaş
Çin 7.1'le sarsıldı

Çingay eyaletinde meydana gelen deprem büyük yıkıma yol açtı. Ölü ve yaralı sayısı hızla artıyor

Çin’in kuzeybatısındaki Çinghay eyaletinde 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ölü sayısının 400’e yükselirken, 10 bin kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

Şinhua haber ajansı, yerel saatle sabah 07.49’da (TSİ 02.49) meydana gelen depremin merkezinin Yüşu Tibet Özerk İli olduğunu bildirdi. Amerikan Jeolojik Araştırmalar merkezi, depremin büyüklüğünü 6.9 olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Tibet ve Sincan Uygur Özerk Bölgelerine komşu olan eyalette, depremden iki saat kadar önce 4.7 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi. Qinghay eyaletine komşu Sichuan’da, 12 Mayıs 2008’de meydana gelen 8 büyülüğünde depremde, yaklaşık 90 bin kişi hayatını kaybetmişti.

ENKAZ ALTINDA İLKOKUL ÇOCUKLARI DA VAR

Depremde enkaz altında kalanlar arasında ilkokul çocuklarının da bulunduğu bildiriliyor. Kurtarma çalışmalarına katılan bir askeri yetkili, Şinhua haber ajansı muhabirine, "ilkokul çocuklarının da enkaz altında olduğunu, ancak sayısını bilmediklerini" söyledi.

Askeri yetkili, enkazı kaldırmak için şu anda ellerinde büyük makine bulunmadığını, bu nedenle kol kuvvetine güvendiklerini ifade etti. Yakındaki havaalanına giden yolun zarar görmesinin kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığı da açıklandı.

Haberin Devamı

Yüşü Özerk İli yetkililerinden Cou Huaşia da depremin merkezindeki Ciegu kasabasında bulunan evlerin yüzde 85’inden fazlasının yıkıldığını belirtti.